Fatih Karahan kimdir ve aslen nerelidir? Annesi ve babası kim? Fatih Karahan biyografisi

Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fatih Karahan'ın hayatı ile ilgili bilgiler oldukça merak edildi. Fatih Karahan'ın Hatice Karahan ile akrabalık ilişkisi olup olmadığı ise ayrıca araştırma konusu oldu. İşte, merak edenler için fatih Karahan'ın bilinmeyen hayatı...

Fatih Karahan kimdir ve aslen nerelidir? Annesi ve babası kim? Fatih Karahan biyografisi
Fatih Karahan kimdir ve aslen nerelidir? Annesi ve babası kim? Fatih Karahan biyografisi
GİRİŞ 04.02.2024 00:39 GÜNCELLEME 04.02.2024 00:40
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Fatih Karahan 1982'de Eskişehir’de dünyaya geldi. Aslen Uşak, Karahallılıdır. Şimdilerde 42 yaşındadır. Annesi, göz doktoru Hatice Karahan, babası Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan'dır. Aynı zamanda Ak Parti eski Eskişehir milletvekili ve Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın da yeğenidir. (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise, Murat Mercan'ın damadıdır). 

Çocukluk dönemini Eskişehir'de geçiren Fatih Karahan, ilk ve orta öğreniminin ardından İstanbul Erkek Lisesini tamamladı. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Akademik kariyerine devam etmek isteyen Karahan,2012'de ise Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Daha sonrasında ise doktorasını tamamladı. 

Alparslan Bayraktar nerelidir? Babası kim? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın biyografisiAlparslan Bayraktar nerelidir? Babası kim? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın biyografisi

Yüksek lisans yaptığı dönemde iş hayatına atılan Fatih Karahan, New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak ilk iş tecrübesini edindi. Daha sonra aynı kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak çalıştı.

2022'ye dek New York Merkez Bankası’nda çalışmalarına devam eden Karahan, diğer yandan da Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmalar yürüttü.

Doktor Fatih Karahan, 2022'de ise Amazon’da kıdemli ekonomist olarak görev aldı ve akabinde Başekonomist oldu. 

Ücret şoklarının fiyatlara geçişi, işgücü gelir riskinin doğası ve işgücü piyasası politikalarının makroekonomik etkileri üzerine kapsamlı araştırmalar yaptı ve bu konuda tecrübeler edindi. 

Uzun yıllar boyunca Amerika'da çalışmalar yürüttü. 2012'de New York Merkez Bankası'na bağlı Para Politikası Araştırma Bölümü kapsamında ekonomik araştırma danışmanlığı yaptı. 

Amerika Merkez Bankası (FED)’de 7 sene boyunca ekonomist olarak görev yaptı. Sonrasın ise Amazon ile anlaşma sağladı ve 2 yıl boyunca baş ekonomist sıfatı ile çalıştı. 

Fatih Karahan'ın biyografisi

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Fatih Karahan, Temmuz 2023'te, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bundan sonraki süreçte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile birlikte çalışacak. 

MERKEZ BANKASI BAŞKANI OLDU

Fatih Karahan, 2 Şubat'ta Hafize Gayet Erkan'ın istifasının ardından Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez Bankası Başkanı olarak atandı. 

Fatih Karahan

FATİH KARAHAN İLE HATİCE KARAHAN AKRABA MI?

Fatih Karahan'ın, yeni atanan Merkez Bankası Başkanı Hatice Karahan ile bir akrabalık ilişkisi olduğu bilgisi yoktur.

Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın eğitimi ve biyografisi...Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın eğitimi ve biyografisi...

YORUMLAR 20
  • Eskimalatyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Başarı sağlasın da kim gelirse gelsin. Çok derinlere gidilirse belki malum cemaat ile de bir bağı çıkabilir.
    Cevapla
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    Hiç devlet tecrübesi olmadığı gibi ülkesindede çalışmamış adam ne biliyorda en önemli kurumun başına geliyor.ABD de yetişenlerden bu ülkeye hayır geldi mi..
    Cevapla
  • Salih 2 ay önce Şikayet Et
    katiliyorum
    Cevapla
  • Alphan İnan 2 ay önce Şikayet Et
    Yüce Allah zor görevinde yar ve yardımcısı olsun.İnşa Ellah.
    Cevapla
  • Alphan İnan 2 ay önce Şikayet Et
    Çok değerli bir isim.Allah zor görevinde yar ve yardımcısı olsun.İnşa Ellah.
    Cevapla
  • Oktay 2 ay önce Şikayet Et
    5 ay a kalmaz bu da gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle