Rüyada karanlıkta tek başına kalmak neye işaret? Rüyada karanlık koşmak ne demek?

Rüyada karanlıkta görmek, rüya sahibinin sorunlarıyla tek başına mücadele etmesine, sıkıntıları tek başına aşmasına işaret etmektedir. Rüyada karanlık görmek bazen güç ve mücadeleye yorumlanırken bazen de rüya sahibinin işlediği günahlara işaret etmektedir. Peki rüyada karanlık yolda yürümek ne anlama gelir?

Rüyada karanlıkta tek başına kalmak neye işaret? Rüyada karanlık koşmak ne demek?
Rüyada karanlıkta tek başına kalmak neye işaret? Rüyada karanlık koşmak ne demek?
GİRİŞ 18.02.2022 09:51 GÜNCELLEME 18.02.2022 09:51

Rüyada karanlık görmek, rüya sahibinin etrafında kötü kalpli, fesat ve sinsi kişilerin olduğuna yorumlanmaktadır. Bazı rüya alimlerine göre rüyada görülen karanlık, rüya sahibinin her türlü zorluğu tek başına göğüsleyerek başarıya ulaşacağına ve kendi emekleriyle iyi yerlere geleceğine delalet etmektedir. Her iki tabir de rüya sahibinin rüyayı nasıl gördüğüne bağlı kalarak değerlendirilebilmektedir. Rüyada karanlık görmek, rüya sahibinin cesur yürekli ve gözü kara biri olduğuna, zorluklara karşı dik durarak hedeflerine odaklandığına yorumlanmaktadır. 

Rüyada Karanlık Yolda Yürümek

Rüyada karanlık yolda yürüdüğünü gören kişinin yaşadığı sorunlar, talihsizlikler yüzünden umutlarını kaybettiğine ve artık hiçbir şeyin düzelmeyeceğine inanmasına yorumlanmaktadır. Rüyada karanlıkta yürüdüğünü gören kişinin geleceğine dair yorumların yapılmasından ziyade rüya sahibinin ruh halini yansıtan bir rüya olduğu belirtilir. Yani rüyada karanlık yolda yürüdüğünü gören kişinin umutlarının tükendiğine ve karamsarlaştığına yorumlanmaktadır. Ancak karanlık güç ve azim anlamına geldiğinden dolayı rüya sahibinin pes etmemesi gerektiğine de vurgu yapılmaktadır.  

Rüyada Karanlıkta Işık Görmek

Rüyada karanlıkta ışık gören kişinin emeklerinin ve çabalarının karşılığını alarak daha iyi bir hayat yaşayacağına, çok para kazanacağına ve iş hayatında makamının yükseleceğine delalet etmektedir. Rüyada karanlığın içinde aydınlık gören kişi, başarılı olur. 

Rüyada Karanlıkta Birini Görmek

Rüyada karanlıkta birini gören kişinin yakın zamanda emeklerinin karşılığını alacağına ve çevresindekilerden yardım ve destek alacağına delalet etmektedir. Rüya sahibinin sıkıntı ve zorlukları aşarak dilediği hayata kavuşacağına işaret edilmektedir. 

Rüyada Karanlık Oda Görmek

Rüyasında karanlık odada olduğunu gören kişinin maddi manevi yaşadığı sıkıntılardan çok bunalarak içine kapandığına kendini kapana sıkışmış hissetmesine delalet etmektedir. Rüyada karanlık oda da rüyada karanlık yolda yürümek gibi kişinin ruh halini ve çaresizliğini yansıtmaktadır.

Rüyada Karanlık Ev Görmek

Rüyada karanlık ev gören kişinin yakın zamanda karşılaşacağı ve maruz kalacağı sıkıntı ve kederlere delalet etmektedir. Rüya sahibinin başının derde gireceği ve yanlış arkadaşlık ilişkileri kurduğuna yorumlanmaktadır. 

Rüyada Karanlık Bahçe Görmek

Rüyada karanlık bahçe gören kişinin sıkıntılı ve zor günler geçireceğine, maddi manevi sorulara maruz kalacağına delalet etmektedir. Rüya sahibi ne kadar zor bir süreçten geçerse geçsin, eninde sonunda istediklerine kavuşacağına yorumlanmaktadır. Rüyada karanlık bahçe gören kişi, büyük bir imtihandan geçerek sınandığına işaret edilmektedir. 

Rüyada Karanlık Gökyüzü Görmek

Rüyada karanlık gökyüzü gören kişinin hayatında olumsuz olayların gerçekleşeceğine, rüya sahibinin zor bir sürece gireceğine delalet edilmektedir. Rüyayı gören kişinin kendi yaptığı hatalar yüzünden maddi zorluklara gireceğine yorumlanmaktadır. 

Rüyada Karanlıkta Korkmak

Rüyada karanlıkta korktuğunu gören kişinin kendine olan güvenini kaybettiğine, eskisi kadar iyi işler yapacağına olan inancını yitirdiğine delalet etmektedir. Rüyada karanlıktan korkmak kişinin içinde bulunduğu psikolojik yalnızlık ve bıkkınlığı ifade etmektedir. 

Rüyada Karanlık Deniz Görmek

Rüyada denizin karanlık olması, rüya sahibinin günaha gireceğine yorumlanır. Rüya sahibinin günah olduğunu bildiği halde yaptığı davranışların bedelini ödeyeceğine, sıkıntılı bir sürece gireceğine yorumlanmaktadır. 

Rüyada Karanlıkta Tek Başına Kalmak

Rüyada karanlıkta kaldığını gören kişinin zor ve sıkıntılı bir süreci tek başına atlatmaya çalışacağına delalet etmektedir. Rüyayı gören kişinin zor zamanlarında yanında kimsenin olmayacağına, her sıkıntı ve zorlukla tek başına mücadele etmek zorunda kalacağına yorumlanır. Böylece rüya sahibinin sıkıntılı günlerinden tek başına daha da güçlenerek çıkacağına yorumlanmaktadır. 

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Karanlık Görmek

Molla Cami: Rüyada görülen karanlık, sapıklık ve hayrettir. Bundan dolayı rüyada karanlıktan aydınlığa çıktığını gören kimse, kafir ise, Müslüman günahkar ise, tövbe eder. Hapis ise, hapislikten kurtulur. Karanlık zulme de işarettir.

Nablusi: Rüyada görülen karanlık, sapıklık ve hayrettir. Bundan dolayı, rüyada karanlıktan aydınlığa çıktığını gören kimse, kafir ise, Müslüman; günahkar ise, tövbe eder. Hapis ise, hapislikten kurtulur.

Cafer-i Sadık: Karanlık şunların temsilcisidir; küfür, şaşkınlık, işlerde güçlük, talihsizlik, günah ve dalalet. Karanlıktan aydınlığa çıkan, dindar fakat fakirse, zengin olur. Kafir veya günahkar ise hidayet bulur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!