Muharrem ayı orucu ne zaman? 2021 Muharrem ayı orucu tarihi...

En faziletli 4 aydan biri olan Muharrem ayını ibadetlerle değerlendirmek çok kıymetlidir. Birçok mucizenin gerçekleştiği aşure gününde oruç tutmanın faziletleriyle ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) bazı hadis-i şeriflerle nakletmiştir. Peki 2021 yılında muharrem ayı orucu ne zaman tutulur? Muharrem ayı orucu nasıl tutulur?

Muharrem ayı orucu ne zaman? 2021 Muharrem ayı orucu tarihi...
Muharrem ayı orucu ne zaman? 2021 Muharrem ayı orucu tarihi...
GİRİŞ 04.08.2021 09:24 GÜNCELLEME 04.08.2021 09:24

Muharrem ayı, Kuran-ı Kerim’de yer alan en önemli 4 aydan biridir. Recep, Şaban ve Ramazan ayından sonra Muharrem ayının ibadetle geçirilmesi çok faziletlidir. Özellikle Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in sünnetlerinin uygulanması çok sevaptır. Aşure günü, sadece İslam dünyası için değil birçok dinde kutsaldır. Birçok dinde aşure günü oruç tutulduğu için Müslümanların aşure gününde tek gün olarak oruç tutulması mekruh hükmündedir. 

2021 Aşure günü ne zaman? Bu sene Muharrem (Aşure) ayı hangi gün başlıyor?2021 Aşure günü ne zaman? Bu sene Muharrem (Aşure) ayı hangi gün başlıyor?

Muharrem Ayında Ne Zaman Oruç Tutulur?

Muharrem ayında oruç tutmak Peygamber Efendimiz (s.a.s) naklettiğine göre çok faziletlidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken aşure sadece aşure günü oruç tutmamaya özen göstermektedir. Diğer dinlere mensup kişilerden ayrılmak ve onlara benzememek için aşure gününün öncesi, aşure günü ve aşure gününün sonrası oruç tutmak gerekir. Yani Muharrem ayının 9.10 ve 11. günü oruç tutulur. 

Muharrem ayı 9 Ağustos Pazartesi günü başlayıp 18 Ağustos Çarşamba günü aşure gününe denk gelmektedir. 17-18-19 Ağustos günleri Muharrem ayı orucu tutulmaktadır. 

Muharrem Ayı Orucu Faziletleri Nelerdir?

Hadis-i Şeriflerle Muharrem ayı orucu faziletleri şöyledir:

  • Hazreti Aişe (r.ah) İslâm öncesinde, Mekke halkının oruç tutmakta olduğu aşure gününde peygamberimizin de oruç tuttuğunu bildirmekte... Allah Rasulü Medine’ye hicret ettikten sonra da bu orucu tutmuş ve müminlere de onuncu günü ile birlikte, bir gün öncesi veya sonrası ile oruçlu olmalarını tavsiye etmiş...

  • Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam, "Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allah'ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir

  • Aşure günü orucunun, bir önceki yılın günahlarına kefaret olmasını Allah’tan umarım.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti