Hacamatın faydaları nelerdir? 2022 hacamat takvimi: Kasım ayı hacamat günleri...

Geleneksel bir tedavi yöntemi olan hacamat, insan sağlığı için yadsınamaz gerçeklikte faydaları bulunur. Hacamat yaptırmadan önce herhangi bir sağlık sorununa karşı doktor kontrolünün yapılması tavsiye edilir. Bununla birlikte hacamat takvimini dikkate alarak her ayın uygun görülen günlerinde yapılması gerekir. Peki 2022 hacamat takvimi nedir? Kasım ayında hangi günde hacamat yapılır?

Hacamatın faydaları nelerdir? 2022 hacamat takvimi: Kasım ayı hacamat günleri...
Hacamatın faydaları nelerdir? 2022 hacamat takvimi: Kasım ayı hacamat günleri...
GİRİŞ 09.11.2022 14:36 GÜNCELLEME 09.11.2022 14:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hacamat, en kısa tanımıyla vücutta biriken toksinlerin atılması için uygulanan bir işlemdir. Önceleri daha çok alternatif tıp olarak değerlendirilen hacamat, günümüzde kliniklerde uzman sağlık çalışanları tarafından uygulanmaktadır. Sağlık için oldukça faydalı olan hacamat, Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından da tasvip edilip uygulanmıştır. Hacamat yaptırmadan önce doktora danışılması gerekir. Hacamat ne kadar faydalı olursa olsun bazı kişilere tam tersi etki oluşturabilmektedir. 

Akupunktur yaptırmanın faydaları nelerdir? Akupunktur nedir, zararları nelerdir?Akupunktur yaptırmanın faydaları nelerdir? Akupunktur nedir, zararları nelerdir?

Hacamat Ne İçin Yapılır?

Kandaki toksinlerin tümüyle temizlenmesi için uygulanan bir işlemdir. Antik çağlardan günümüze kadar gelen hacamat, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in tavsiye ettiği bir alışkanlık olsa da İslamiyet öncesine dayanır. Kanser gibi en riskli hastalıklara kadar koruyucu olma özelliğine sahiptir. Hacamat, kan damarlarındaki tıkanıklığı açarak kan akışını hızlandırır, böylece kalp ve damar hastalıklarından korur. 

Kimler Hacamat Yaptıramaz?

  • 60 yaş üstü, hayatı boyunca hiç hacamat yaptırmayan kişiler,

  • Organ nakli olan kişiler,

  • Hamile kadınlar,

  • Kalp yetmezliği olanlar,

  • Aşırı kansızlık olan kişilerin hacamat yaptırmaması gerekir.

2022 Hacamat Takvimi

Ocak: 20 Ocak

Şubat: 20 ve 22 Şubat

Mart: 20 ve 21 Mart

Nisan: 18 Nisan

Mayıs: 22 Mayıs

Haziran: 16 ve 20 Haziran

Temmuz: 18 Temmuz

Ağustos: 15 Ağustos

Eylül: 13 ve 15 Eylül

Ekim: 13 Ekim 

Kasım: 13 ve 15 Kasım

Aralık: 11 ve 13 Aralık

YORUMLAR 3
  • sevgi 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihler doğrudur. bilinmesi gereken şudur; çarşamba ve cumartesi günleri yaptırmayınız diye tavsiye edilmiştir. bu sebeble başlangıç tarihi 1 gün ileri alınmıştır, doğrudur. bu tarihlerde başlar 1 hafta sürer. haftanı çarşamba veya cumartesi gününe müsait olsanız da yaptırmayınız bir sonraki güne ertelemenizi tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Eski Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Süphesiz faydali ve Peygamberin Sünneti. Ama bu is doktor ve hemsire isi. Adam cübbe giyiyor sanki doktor gibi kesiyor. Bu olmaz. Isi kötüye kullananlara dikkat.
    Cevapla
  • akrep 29 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihleri yanlış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!