Umre fiyatları 2022! Umre fiyatları ne kadar? Umre fiyatları 2022 diyanet...

2022 umre fiyatları araştırma konusu oldu. Birçok Müslüman, kutsal toprakları görüp, toprakların feyzinden ve bereketinden faydalanmak istiyor. 2022'de Umre ne kadar sorusu ise kafaları karıştırıyor. Diyanetin açıklaması ile birlikte umre fiyatları netleşti. İşte tüm detaylar...

Umre fiyatları 2022! Umre fiyatları ne kadar? Umre fiyatları 2022 diyanet...
Umre fiyatları 2022! Umre fiyatları ne kadar? Umre fiyatları 2022 diyanet...
GİRİŞ 19.07.2022 10:24 GÜNCELLEME 19.07.2022 10:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

En son, Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklama yapmasıyla Umre fiyatları ve Umre kayıtları araştırılmaya başlandı. Yüzbinlerce Müslüman'ın beklediği karar, dünyanın dört bir yanından Müslümanlar'ın akın ettiği Suudi Arabistan'da alındı. 

Koronavirüs'ün tüm dünyayı etkisi altına almasının ardından nerdeyse her ülkede belirli kısıtlamalar yapıldı ve sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Alınan karar doğrultusunda Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de ibadet kısıtlandı. 

Peki Arabistan'daki kısıtlamalar hala devam ediyor mu? 2022'de Umre ne zaman başlayacak? Türkiye'den Umre'ye ne zaman gidilecek? İşte konuya ilişkin tüm detaylar... 

Mescid-i Haram

4 EKİM 2020'DE UMRE ARABİSTAN HALKINA AÇILDI

7 ayı kapsayan dönem boyunca Umre'ye izin vermeyen hükümet, 4 Ekim itibariyle yeni bir karar aldı. Karar doğrultusunda sadece Suudi Arabistan vatandaşları Mescid-i Haram'ı ve Mescid-i Nebevi'yi ziyaret etmeye başladı. 

4 KASIM 2020'DE YABANCI UYRUKLULAR DA KABUL EDİLDİ

Suudi Arabistan Hükümeti, 4 Kasım itibariyle, kendi vatandaşı olmayanları da Mescid-i Haram'a kabul etti. Ancak umre için giden Müslümanlar için, 3 günlük karantina uygulaması yapıldı ve daha sonra ziyarete müsaade edildi. 

Mescid-i Nebevi

ARABİSTAN TÜRKİYE'Yİ KABUL ETMİYORDU!

Ağustos 2021'de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, yurtdışından gelenler için (belirli tedbirler kapsamında) Umre'nin açıldığını duyurdu. Ancak, kabul edilen ziyaretçilerin içine Türkiye dahil edilmedi. 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında günlük 60 bin, aylık ise yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin kabul edileceğinin bildirildiği açıklamada, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 33 ülke için yasakların devam ettiği duyuruldu. Zaman içinde bu listelerde değişikliğe gidileceği öğrenildi. 

Umre ne zaman başlayacak?

2022'DE UMRE NE ZAMAN BAŞLAYACAK? UMRE YASAĞI KALKTI MI?

2022'ye girdiğimiz şu günlerde, yeni kararların alınıp alınmadığı merak konusu oldu. Ancak yeni yılda, Türkiye'nin Umre'ye ilişkin yasağının kalkıp kalkmamasına dair bir açıklama bulunmamaktadır. 

Türkiye için Umre yasağı hala kalkmadı. Yasaklı ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin 2002'de kutsal topraklar yolunun açılması heyecan ile bekleniyor. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI AÇIKLAMASI İLE UMRE AÇILDI

Ülke TV'de yayınlanan Ramazan programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş "Türkiye'den de artık umreci kabul edecekler" ifadesi ile bekleyen binlerce insana müjdeyi verdi. Bu yolun açıldığını, umreye gitmek isteyen vatandaşların Ramazan'dan sonra hazırlıklarını yapabileceklerini be gerekli müracaatları yapabileceklerini aktardı. 

UMRENİN BAŞLADIĞI TARİH

2 Mayıs 2022 itibariyle umre turları başladı. 

UMRE FİYATLARI 2022

Umre fiyatları 2022'de 4000 Riyal (yaklaşık 18 Bin 680 TL) ile 5000 Riyal (yaklaşık 23 Bin 350 Türk Lirası) arasında değişmektedir. Bu değişiklik otelden otele ve kaç kişilik oda olduğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 

Hac yaşı kaç oldu? Hac fiyatları 2022! Hac kuraları...Hac fiyatları ne kadar? Hac fiyatları 2022!

YORUMLAR 9
  • Yavuz Tosun 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi bı bakımdan iyiydi diyeceğim demiyorum. İlk defa Müslümanlar bı düzene girdi haremde. Yoksa Allah ıslah etsin hep curcuna eziyet. Cahillik diz boyu. Bakınca Avrupa neden diz çökmüyor, Kudüs neden bize gelmiyor anlarsın.
    Cevapla
  • İmdat Sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    şu yorumu görünce anlıyoruz zaten.. !
    Cevapla
  • Karabekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ayı sonrası hac için kapanmıyor mu kabe
    Cevapla
  • Önemli Değil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazandan sonra 2022 yılı için Umre Kesin olarak açılıyor. Çok güvenilir kaynaktan aldım bu haberi
    Cevapla
  • Mustafa ÖZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim, bütün müslümanlara, kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin inşallah.
    Cevapla
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Aliveli 1 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnnnn
    Cevapla
  • Gaziantep 27 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidenleri de görüyoruz eski tas eski hamam hicbir ibret yok.Rabbim gösteriş icin gidrnlerden etmesin.
    Cevapla
  • Derinceli 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitmekten ziyade nasiplenmeyi nasip etsin. Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı