2 rekat hacet namazı nasıl kılınır? Hacet namazı nedir?

Duaların kabul edilmesi ve Allah'ın rızasını kazanmak için farz olan ibadetler dışında nafile namazların kılınması İslam alimlerince nasihat edilir. Özellikle Allah'a sığınmak ve her şeyi Allah'tan arzu etmek niyetiyle abdest alıp 2 rekat hacet namazı kılmak çok faziletlidir. Peki hacet namazına nasıl niyet edilir?

2 rekat hacet namazı nasıl kılınır? Hacet namazı nedir?
2 rekat hacet namazı nasıl kılınır? Hacet namazı nedir?
GİRİŞ 16.12.2022 11:18 GÜNCELLEME 16.12.2022 11:18

Hacet namazı, maddi ve manevi anlamda kişi kendini sıkışmış ve bunalmış hissettiğinde ya da Allah'ın rızasını kazanmak istediğinde kılınan nafile namazdır. Dinimizde daha çok gece yarısından sonra teheccüt namazı olarak kabul edilen hacet namazı, 2 yada katları olarak kılınır. Dinimizce en faziletli ibadetlerden biri olan hacet namazı, sabah namazının sünneti gibi kılınabilir. İşte hacet namazının faziletleri ve kılınışı...

Hacet Namazı Faziletleri Nelerdir?

  1. Namazı kılan kişinin içine ferahlık verir.

  2. Duaları kabul edilir.

  3. Allah'ın rızasını kazanır.

  4. İşleri rast gider.

  5. Maddi ve manevi rahata kavuşur.

Hacet Namazına Nasıl Niyet Edilir?

Hacet namazına diğer namazlara başlandığı gibi başlanarak niyet edilebilir. Hacet namazına başlarken 'Allah'ım niyet ettim senin rızan için hacet namazı kılmaya' şeklinde niyet edilir ve tekbir getirerek namaza durulur. 

Hacet Namazı Nasıl Kılınır?

Hacet namazına niyet ettikten sonra ilk rekatta Subhanallah, Besmele çektikten sonra Fatiha Suresi ve zammı sure okunur. Tekbir getirerek rükuya inilir ve rükuda 3 defa 'subhane rabbiyel azim' denir ve tekrar kıyama kalkılır. Ardından 2 defa art arda secdeye varılır ve 3'er 'subhane rabbiyel ala' okunur ve 2. rekata kalkılır. 

Besmele ile Fatiha Suresi ve zammı sure okunduktan sonra tekbir getirerek rükuya inilir ve rükuda 3 defa 'subhane rabbiyel azim' denir ve tekrar kıyama kalkılır. Ardından 2 defa art arda secdeye varılır ve 3'er 'subhane rabbiyel ala' okunur oturulur. Oturur vaziyette iken Tayyihat, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunduktan sonra selam verilir. 

2 rekatlık hacet namazını kıldıktan sonra 2 rekat 2 rekat şeklinde devam da edilebilir. Hacet namazı bittikten sonra ayatel kürsü okunduktan sonra dualar edilerek hacet namazı bitirilebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?