Kadir Gecesi'nde hangi dualar okunur? Kadir gecesi duası Arapça okunuşu...

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde Allah'ın rahmeti ve merhameti gani gani kullarının üzerinde olduğu rivayet edilir. Bu mübarek gecede duaların kabul edilmesi, günahların affedilmesi ve Allah'ın rızasını kazanmak için dua edilmesi tavsiye edilir. Peki Kadir Gecesinde okunacak dualar nelerdir?

Kadir Gecesi'nde hangi dualar okunur? Kadir gecesi duası Arapça okunuşu...
Kadir Gecesi'nde hangi dualar okunur? Kadir gecesi duası Arapça okunuşu...
GİRİŞ 22.04.2022 22:53 GÜNCELLEME 27.04.2022 10:11

İbadet ayı olan Ramazan ayında dini vecibelerin yerine getirilmesinin yanında Allah'ın rızasını kazanmak için bol bol sadaka verilmesi ve insan sevindirmek tavsiye edilir. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı içerisinde 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s), gün ağarana kadar duaların edilmesini nasihat eder. İslam alimleri, Kadir Gecesinde tüm duaların kabul olduğu rivayet edilir. İşte Kadir Gecesinin önemi ve Kadir Gecesinde yapılacak dua...

Kadir Gecesi Nedir?

Kuran-ı Kerim'in Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)'e indirilmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi, Ramazan ayının son 15 günü içerisinde olduğu rivayet edilse de Ramazan ayının 27. gecesine denk geldiği kabul edilir. Allah'ın kelamı, Müslümanların rehberi olan Kuran-ı Kerim'in 'oku' emriyle indirilmeye başladığı Kadir Gecesi, taşıdığı ehemmiyetten ötürü bin ayından daha hayırlı olduğu kabul edilir. Kadir Gecesinde her duanın kabul edildiği, Allah (c.c)'nin tüm merhametinin kullarının üzerinde olduğu rivayet edilmektedir. 

Kadir Gecesi Duası

Kadir Gecesi Duası Arapça Okunuşu

Kadir-Gecesi-Duası

Kadir Gecesi Duası Türkçe Okunuşu

Allahümme inneke afuvvün tuhibbul afve fa'fu annî

Kadir Gecesi Duası Türkçe Meali

Allah'ım, sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak