Ya Baki Entel Baki ne Demek? Ya Baki Entel Baki zikri nasıl çekilir?

Allah'ın sonsuzluğunu ve yüceliğini anlatan Ya Baki Entel Baki zikri, maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulmak için okunması tavsiye edilen en kıymetli zikirdir. Allah'ın 99 isminden biri olan Ya Baki, yokluk ve sıkıntılardan kurtulmak için okunur. Peki 500 kere Ya Baki Entel Baki okumanın faziletleri nelerdir?

Ya Baki Entel Baki ne Demek? Ya Baki Entel Baki zikri nasıl çekilir?
Ya Baki Entel Baki ne Demek? Ya Baki Entel Baki zikri nasıl çekilir?
GİRİŞ 24.11.2022 16:14 GÜNCELLEME 24.11.2022 16:14

Ya Baki Entel Baki zikri, İslam alimlerinde zikirlerin en kıymetlisi ve faziletlisi olarak kabul edilir. Her gün düzenli olarak Ya Baki Entel Baki zikrini çekenlerin içindeki sıkıntılarının azaldığına, mutluluğunun arttığına rivayet edilir. Allah'ın sonsuzluğunun ve yüce kudretinin kabullenerek sıkıntılardan O'na sığınmak üzere Ya Baki Entel Baki zikrini çekmek, iman edenlerin manevi tarafının güçlendiren en tesirli vesiledir. İşte mutluluğun şifresi Ya Baki zikrinin faziletleri...

Evvabin namazının fazileti nedir? Evvabin namazı kaç rekattır, nasıl kılınır? Evvabin namazının fazileti nedir? Evvabin namazı kaç rekattır, nasıl kılınır?

Ya Baki Entel Baki Faziletleri Nelerdir?

Zikir çekmek, kişinin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasına yardımcı olduğundan manevi yönden güçlenmek isteyenlerin gün içinde bol bol zikir çekmeleri tavsiye edilir. Namazdan sonra birçok kişinin yaygın olarak kullandığı zikirlerin dışında Esma-ül Hüsna'da yer alan zikirlerin çekilmesi, Allah'ın merhametini ve rahmetini kazanmak için İslam alimlerince tavsiye edilir. Ya Baki Entel Baki zikri, kişinin kalbini huzurla dolmasına vesile olur. 

  • Her gün Ya Baki Entel Baki zikri çeken kişinin üzüntüsü hafifler.

  • El Baki zikri çekmeye devam eden kişinin keder ve sıkıntılardan kurtulur. 

  • Allah'ın rızasını kazanır. 

Ya Baki Entel Baki Nasıl Okunur?

Türkçe Meali:

Ey Baki olan Rabbani. Baki olan ancak sensin...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak