Kosova'dan Başbakan Erdoğan'a destek mitingi

Kosova'nın tek Türk belediyesi olan ve bundan iki yıl önce Mamuşa ziyareti sırasında fahri hemşerisi olarak ilan edilen Başbakan Erdoğan'a destek mitingi düzenledi.

GİRİŞ 22.06.2013 10:40 GÜNCELLEME 22.06.2013 10:52

Mamuşa Belediyesi Başkanı ve aynı zamanda Kosova Türk Adalet Partisi - KTAP Başkanı Arif Bütüç ve diğer sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla düzenlenen destek mitingine Mamuşa yanı sıra Prizren'den de çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Erdoğan'ın dev afişinin yer aldığı miting alanı Kosova ve Türkiye bayraklarıyla süslenmesi dikkat çekti.

BİZ AYNI ECDADIN ÇOCUKLARIYIZ

AK Parti'nin seçim kampanyasında yer alan "Aynı bir daha" türküsünün çaldığı mitingde konuşan Mamuşa Belediyesi Başkanı ve aynı zamanda Kosova Türk Adalet Partisi - KTAP Başkanı Arif Bütüç, Kosova halkının her zaman Türkiye'nin ve bu anlamda Başbakan Erdoğan'ın yanında olacağını söyledi. "Biz Balkanlarda dimdik duruyoruz. Bayrağımız bir, dilimiz, kıblemiz bir" diyen Bütüç, "Biz aynı ecdadın çocukları olarak bu topraklarda varız ve var olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İsim vermeden Kosova dışındaki destek mitinglerine gidenleri eleştiren Bütüç, "Biz başbakanımıza başka ülkelere gidip fotoğraf çektirmekle değil, yaşadığı yerden destek veririz" dedi. Güçlü bir Türkiye istediklerini söyleyen Bütüç, Türkiye'nin bir bütün içinde olmasını istediklerini, Türkiye'nin toprağını, suyunu muhafaza etmesini istediklerini söyledi.

Kosova'ya verdikleri destekten dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı, Türkiye Başbakanı ve tüm Türk halkına teşekkürlerini ifade eden Bütüç, Mamuşa'nın Türkiye'nin destekleriyle Kosova'nın en güzel belediyesi düzeyine ulaştığını söyledi.

SÜMEYYE ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR TELEFONU

Miting öncesi Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın kendilerini telefonla arayarak teşekkürlerini ve Başbakan Erdoğan'ın selamlarını ilettiğini söyleyen Bütüç, Kosova'nın her zaman Başbakan Erdoğan'ın yanında olacağını söyledi.

Bütüç konuşmasını "Mamuşa arkanızdadır, Mamuşa dualarıyla, her zaman yanınızdadır. Siz de dimdik durun çünkü Evladı Fatihan torunları sizinle birliktedir" ifadesiyle tamamladı. "Milli İradeye Destek" sloganı altından düzenlenen mitingde, "dik dur eğilme Mamuşa seninle" , "One minute world", "Mamuşa hemşehrisinin yanında" , "Kosova seninle büyük lider Erdoğan" , "Kosova ve Mamuşa Sizinle gurur duyuyor" yazılı pankartlar açıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • umityldz 13 yıl önce Şikayet Et
    Gurur duyuyorum... Türkiye güçlendikçe soydaşlarımızın bize olan güveni dahada artıyor.. İnşaallah "Büyük Türkiye" hayali tamamlandığında tüm mazlumlara çare oluruz.. Avrupanın göbeğinde bir müslüman katliamının daha yaşanmasına asla müsaade etmeyiz..
    Cevapla
  • muhittin oktay 13 yıl önce Şikayet Et
    selam olsun. soydaşlarımıza mamuşa'ya,restelica'ya,brod'a ...tüm kosovaya ve balkanlara.dualarımız müşterek olsun.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 13 yıl önce Şikayet Et
    TEK GAVURLAR DESTEKLEMİYOR !. Ta uzak doğudan destek geliyorsa fazla konuşmaya gerek yok !
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 13 yıl önce Şikayet Et
    sağolun varolun. inşallah türkiye daha da büyüyüp güçlenecek ve sizlerin güvencesi olacak, yüreklerimiz bir, fikirlerimiz bir, geleceğimiz bir olacak.
    Cevapla
  • hakkı coşkun 13 yıl önce Şikayet Et
    ana vatan dan. ana vatandan size selam olsun kardeşlerim beni duygulandırdınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Memur ve emeklinin zam oranları yarın belli oluyor
İran Trump'ın kabusu oldu! ABD helikopteri Umman Denizi'ne acil iniş yaptı! Kayıp var