Gül'den ODTÜ'deki çirkin saldırıya tepki

Cumhurbaşkanı Gül, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırıya ilişkin, "Temel hak olan eğitimi engellemeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

GİRİŞ 06.09.2013 11:37 GÜNCELLEME 06.09.2013 14:24
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Abdullah Gül, Yalova'da Valilik ziyaretinde soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırıya ilişkin, ''Eğitim, herkesin temel hakkıdır. Temel hak olan bir eğitimi engellemeye de kimsenin gücü yetmez, dolayısıyla bu tartışmalar çok geride kalmıştır. Onun için Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden birisidir ODTÜ. Bu tip davranışlar hem yakışmaz hem de kimsenin gücü yetmez. Bu şekilde herhangi bir öğrenciye fikrinden, düşüncesinden dolayı baskı yapmayalım. Geçmişte kalan meseleler'' dedi.

Kendi irademizle Türkiye'ye ne yakışıyorsa onu yapma sürecindeyiz

Cumhurbaşkanı Gül, çözüm sürecine yönelik son açıklamalara ilişkin, "Başkalarının konuşmalarını referans alarak bir şey söylemek istemem. Bütün bu konular Türkiye'nin aslında problemlerinden kurtulması konularıdır. Türkiye'nin demokratik standartlarının, hukuk standartlarının evrensel anlamda yükseltilmesi meselesidir ve bunlar o dedi, bu dedi diye değil kendi irademizle, kendi arzumuzla Türkiye'ye ne yakışıyorsa onu yapma sürecidir bütün bunlar" dedi.

Cevapsız kalmamalı

Suriye'ye olası askeri operasyonla ilgili değerlendirmede bulunan Gül, "Bir an önce Suriye'de iç savaşın bitmesini arzu ediyoruz. Şüphesiz siyasi, diplomatik tüm kanalların sonuna kadar zorlanması gerek. 7 milyona yakın insan evini barkını terkettiyse, 100 binin üzerinde insan öldüyse, savaşta bile kullanılması yasak silahları kullanıyorsa bunun cevapsız kalınmaması lazım. Umarım BM'de yaşanan tıkanıklık G-20'de aşılır. Uluslararası camia toplu olarak hareket edip bu savaşa dur der. Sadece konuşmak daha çok insanın ölmesine neden olur" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 20
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    ARKADAŞLAR BIRAKIN ASLANBEYİN YAKASINI.. bırakmanızı istiyorum onun sölerinide ciddiye almıyorum çünki o hem yalancı hemde fikirlerini savunmak için adını saklayan bir korkak.korkak adamların sözlerine ne kadar itibar edilir.cemaat diyor sorsanız anlamını bilmez.kulaktan dolma bilgiler sunar.ben şunu hatırlatayım.bu gün ingilizce entesyonal bir dil.desemki bundan 10 yıl sonra türkçe entosyanal dil olacak dünya konuşacak nasıl'ki bu gün türkiyece ingilizce lisan dershaneleri varsa herkes öğrenmen için can atıyorsa 10 yıl sonra aynı kural türkçe için olacak desem inanmaz neden dediğimi bile öğrenmek istemez.sanırım sizler anladınız ama kusura bakmasın eski bir deyim nato kafa diye o arkadaş aynen öyle.
    Cevapla
  • osmanmert 10 yıl önce Şikayet Et
    rektörü görevden al. gereğini yapmazsa
    Cevapla
  • Ümit BAKACAK 10 yıl önce Şikayet Et
    Aslan Bey. Sen hala anlamadın mı mesele üç beş ağaç değil. Mesele başka. Bu sözleri hatırlıyor musun ? Şimdi sen çıkmış cemaat diyorsun. Ne cemaati ? Resmen başörtüsünü engellemeye çalışıyorlar. Anlaşılan sen de onlardansın.
    Cevapla
  • suat trabzon 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne cemaatçisi?. Kılıfta bulmuşlar. Hem suçlular hem güçlüler. Yalan üstüne yalan.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    rektörü seçen,olanlara üzülür tabi... rektörü siz mi seçmiştiniz efendim.o zaman okuluna sahip olsun. ve bu tip faşistleri okuldan kovsun veya burslarını kestirsin ya da yurtlarından çıkarsın. korkmasın,onlar yatacak yer de , para da bulurlar. arkaları sağlamdır.size ihtiyacı da olmaz. siz bizim mahallenin okuyaqnlarını koruyun,bursla destekleyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi