ODTÜ'den o saldırıyla ilgili açıklama geldi

ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü taciz, kamuoyunda büyük tepki aldı. Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a, bakanlardan STK'lara kadar birçok kesimin hedefinden olan o görüntülerle ilgili olarak bir açıklama da ODTÜ yönetiminden geldi.

ODTÜ'den o saldırıyla ilgili açıklama geldi
ODTÜ'den o saldırıyla ilgili açıklama geldi
GİRİŞ 06.09.2013 17:00 GÜNCELLEME 06.09.2013 17:16
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

ODTÜ, başörtülü öğrencilere sözlü saldırıya ilişkin "konunun ayrıntılı olarak incelendiğini" bildirdi.

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin kılık-kıyafetleri nedeniyle üniversitede sorun yaşamaları veya eğitim-öğretim haklarının herhangi bir şekilde kısıtlanmasının söz konusu olmadığı ifade edildi.

Bu yıl ODTÜ'ye yerleştirilen yaklaşık 3 bin 600 yeni öğrencinin de 4-5 Eylül'de "hiçbir sorun yaşamadan" kayıtlarını yaptırdıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Kayıtların ikinci günü yaşanan ve medyaya 'kayıt yaptırmak isteyen başörtülü öğrenciye müdahale' olarak yansıyan olay, kayıtların yapıldığı binanın dışında bekleyen kişiler arasında yaşanmıştır. Konu, üniversitemizce ayrıntılı olarak incelenmektedir.''

YORUMLAR 30
  • hasan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    gerçek sol özgürlükçüdür. bu hanım kızımıza çirkin davranışı yapan zihniyet ile istiklal mahkemelerini kuran,dersimde alevileri katleden,alevilere inanç özgürlüğünü yok sayan,baş örtüsünü yasaklayan,kürtleri yok sayıp her türlü eziyeti yapan,5-6 eylül 1954'te cahil halkı kışkırtıp gayri müslümlerin mallarını yağmalanmasına neden olan,demokrasi ve hak talebi gösteri yapanları düşman gibi saldıran zihniyet ile aynıdır.
    Cevapla
  • Ömer Çarnaçar 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu Nasıl bir memleket . Bu pankartı eline alan kızlar sözde solcu kesim görüntüleri izlerken onların saldırıları ama karsısında din ve aseletiyle duran ve onların lafına bile bakmadan muhatab olmadan geri giden kardeşlerimi kutluyorum..sizinleyiz bu ülkede sizsiz olmaz ama örümcek kafalılar sonu gelecektir..Umarım bir yaptırım olur..
    Cevapla
  • oğuzhan 10 yıl önce Şikayet Et
    BU NASIL ÜNİVERSİTE. sürekli gündemde ama bir işe yaradıkları yok ilim yuvasımı fitne yuvasımı belli değil
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın odtü hem bir vatandaş hem toplum olma bilincine duyarlı ve doğal olarakda ahlak kuralları taraftarı biri olarak bir iki sorum olacak.. öğretim görevlileriniz ve idari kadrolarınız siyasi eğitimmi veriyor blim mi yapıyorlar?dünyada sadece bize ait olan başkasından kopyayla alınmamış toplumların geneline hitap eden kadan tane sonuçlanmış ve kabul görmüş bilimsel çalışmanız var?neden insan olmaya aykırı milleti kutuplaştıran çatıştıran ve ülkemize büyük zarar veren olayların en az yarısı sizin okulunuzda oluyor bununla ilgili yökten bir araştırma yapılmasını şuana kadar istedinizmi?
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    hesap sorulmalı. ya tazminat ödettirilmeli veya öğrencilikleri sonlandırılmalı. öğrencilikleri sonlandırılmalı. odtü kafası çok çalışanların okulu olmalı gezi zekalıların değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'