ODTÜ'deki rezalete bir tepki de MHP'den

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere sözlü saldırı olayıyla ilgili, "Türkiye, 21. yüzyılı yaşarken, bireysel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması hiçbir şekilde kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

ODTÜ'deki rezalete bir tepki de MHP'den
ODTÜ'deki rezalete bir tepki de MHP'den
GİRİŞ 06.09.2013 14:55 GÜNCELLEME 06.09.2013 14:55
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Şandır, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu yanıtladı.

ODTÜ'deki olayla ilgili "Doğru olmamıştır" ifadesini kullanan Şandır, "Türkiye, 21. yüzyılı yaşarken, bireysel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması hiçbir şekilde kabul edilemez. Artık bunları aşmamız gerekiyor. ODTÜ gibi güzide bir üniversitede bunların yaşanmasını istisna olarak görmek istiyoruz. İnşallah tekerrür etmez" dedi.

Şandır, "Terör örgütünün çekilme sürecini durdurduğunu, PKK'lıların geri döneceğini açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Körle yatan şaşı kalkar. MHP olarak ilk günden bu yana PKK ile yürütülen bu görüşmelerin Türkiye'nin hayrına olmayacağını ısrarla söyledik. Kanın durması, gözyaşının dinmesi adına PKK ile yapılan müzakerelerin bir sonuç getirmeyeceğini, hayır getirmeyeceğini, barış dedikleri hadisenin kalıcı olmayacağını söyledik. Şimdi görülmektedir ki PKK militanları koca Türkiye devletini tehdit etmektedir. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Şimdi bunun hesabını millete vermek durumundalar."

AK Parti Malatya Milletvekili Öznür Çalık da ODTÜ'deki olayla ilgili olarak, "Demokrasi mücadelesi verdiklerini söyleyen insanların yaptığı bu hareketi şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • selamet 10 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman sen ne içtin. 10 yıl önce milli ve manevi berabelikten kastınız 28 tane içi boşaltılan banka sanırım. Başörtülü kardeşimize hakaret sertbest olabilir ama sizin türklüğünüze asla. Asırlık teammülerden kastınız ziya gökalp doktirinleridir sanırım. mhp=bdp=chp anayasa referandumunda net şekilde gördük. Balıkesir,denizli,manisa belediye seçimlerinde net gördük. Hali hazırda suriye ve mısır hadisesinde de net şekilde görmekteyiz.. İdamla ilgili konu öcalanın idamının kaldırılmasıdır. Vural abiniz gibi kelime oyunları yaparak insanları kandıramazsınız. öcalanın idam edilmesini engelleyen parti olduğunuzu gizleyip 2003 te akp idamı kaldırdı demek size yakışır ancak. Peter prensibinden örnekle akp ve seçmenine siz iyi çöp toplarsınız etiketi yapıştırmak ancak sizin gibi milletten bi habersiz kendi dünyanızın doğrularına sahip çıkarsınız. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor efendiler.
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Mesele PKK değil, hala anlamadınızmı? Mesele Türk halkın ile Kürt halkı arasındaki . kardeşlik ve birliğin sağlanması, Kürt halkının çoğunluğuna Türklerin kendileriyle kardeşçe ve eşit şartlarda yaşamak istediğinin anlatılması ve inandırılmasıdır, bu tuttu. Tutunca ve Kürtler büyük bir çoğunluk ile AKP'nin icraatlarını, yatırımları, kaçakçılık ve esrarın imhasını, asker ve polisin kendilerine saygı ve sevgi ile yaklaşmasını, yapılan yolları, hastaneleri vs. beğenince, PKK liderleri kontrolün ellerinden kaybolmakta olduğunu ve gönül kazanma politikasının ciddi bir rezonansla karşılandığını görünce, korktular. PKK'nın bütün argümanlarını yerle yeksan eden AKP icraatları, insanları ve iplerini ellerinde tutmak isteyen PKK kadrosunun o kadarda işine gelmedi pek, kontörlü kaybediyorlar, elbetteki oyunbozancılık yapıp eskiye dönmeye çalışacaklar. Ama artık iş işten geçmiştir, Kürtleri eski günlere döndermek, silaha sarılmaktan çok daha zordur artık.
    Cevapla
  • famistex 10 yıl önce Şikayet Et
    hala utanmadan sıkılmadan kaç baş örtülü millet vekiliniz var . diye soruyor yorumcu allahtan kork insanlardan utan. sözde mhp ak parti birlikte okullarda başörtüsünü serbest bırakacaktı ama ak partiye bunun yüzünden kapanma davası açılınca mhp den hemen ani bi dönüş ile arkasına bakmadan kaçtı. mhp bu belli olmaz. nesrin hanımı da göstermişlerdi.. ama muhteşem ecevit merve için ''haddini bildirinnn!!'' dediğinde mhp liler mervenin de nesrinin de haddini(!) bildirmişlerdi. birini derdest etmiş diğerinin başını açmışlardı! sizin gibi milliyetçiler varken mecliste nasıl olacak bu iş korkak kahramanlar.
    Cevapla
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    ON YIL ÖNCESİNE KADAR (MİLLET 36 PARÇAYA AYRILANA KADAR DA DİYEBİLİRİZ) TOPYEKÜN HAREKET EDİLEN MİLLİ VE MANEVİ ORTAK DEĞERLERİMİZ VARDI!. Türklüğe hakareti suç olmaktan çıkarıp, BAYRAĞI TARTIŞMAYA AÇANLAR: Başörtüsü,İslama yönelik saldırılar,misyonerlik,ekümeniklik gibi DİNİ MESELELERDEN;Kıbrıs,ereni meseleleri,pKK terörü gibi MİLLİ MESELELERE KADAR ONLARCA ORTAK DAVAYI YA SÖMÜRDÜ YA DA -BEN YAPTIM OLDU- MANTIĞIYLA ASIRLIK TEAMÜLLERİ HİÇE SAYARAK PARTİZANLAŞTIRDI! Kutuplaşmayı benimseyenler ne anlar beraberlikten! Mhp=bdp=chp şeklinde yazmaktan tutun 2003de kaldırılan idamı Mhp kaldırdı diyebilecek kadar gerçeklere takla atanlarla ortak noktaya nasıl gelinebilir! Peter prensibini “İyi çöp toplamakla iyi ülke yönetmenin uzaktan yakından alakası olmadığını” göstererek doğrulamış oldular! Buna rağmen Mhp doğu bildiğini söylemeye devam edecektir! Zafer bayramı kutlamalarındaki içki servisini protesto eden Mhp ye yüklenen akp liler gibi yapamaz MHP! DOĞRUYA SAHİP ÇIKAR Çünkü: Fikriyatı, ilkeleri, omurgası vardır!
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    başortusu. bir donem hatırlarsınız başortulu bir vekil meclise girince mhp lilerde meclisteydi niye savunmadılar ustelik kendilerının meclise başortulu olarak gonderdığı bayanın başını açtılar niye diretmediler üstelik başortuluyu gorunce gozleri faltaşı gibi açılan ,deyim yerindeyse adeta çıldıran lideri başbakanlıkla ödüllendırdıler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Doktor X depremi! Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı - Gazete manşetleri
Atama kararları Resmi Gazete'de