Öğrenci konseyi başkanı: ODTÜ kimsenin arka bahçesi değil

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Esad Özen, üniversitede başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırı ile ilgili, 'ODTÜ hiçbir oluşumun arka bahçesi değil' dedi.

Öğrenci konseyi başkanı: ODTÜ kimsenin arka bahçesi değil
Öğrenci konseyi başkanı: ODTÜ kimsenin arka bahçesi değil
GİRİŞ 06.09.2013 15:45 GÜNCELLEME 06.09.2013 15:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Esad Özen  “Üniversitemiz üzerinden çeşitli gerilimler çıkartılmasını, üniversitenin siyasete alet edilmesini asla istemiyoruz.” dedi. Özen, ODTÜ'nün hiçbir grubun ya da oluşumun arka bahçesi olmadığını söyledi.

ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Esad Özen, üniversitede başörtülü öğrencilere yapılan saldırı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. ODTÜ'nün bu tarz olaylarla gündeme gelmesinden rahatsız olduklarını söyleyen Özen, eylemi gerçekleştiren grubun üniversitenin tümünü yansıtmadığını belirtti. Özen, “Biz üniversitemizde herkesin eşit olduğu, herkesin herkesin hakkına saygı duyduğu, kimsenin kimsenin özgürlüğüne müdahale etmediği, herhangi bir baskının olmadığı, hiçbir türlü rahatsızlığın, kişisel istismarın olmadığı bir eğitim hayatı istiyoruz. Üniversitemizin büyük çoğunluğunun da böyle düşündüğünü, herkesin hal ve hareketinin bu yönde olduğunu ODTÜ'yü kazanan arkadaşlarımıza duyurmak istiyoruz. Bu yaşanan hadiseler ODTÜ'nün fotoğrafını yansıtmıyor. Bunlar medyaya çıkan tatsız hadiseler.” diye konuştu.

ODTÜ'nün hiçbir grubun ya da oluşumun arka bahçesi olmadığını kaydeden Özen, “Bu tarz hadiselerin bir daha yaşanmamasını ümit ediyor, üniversitemiz üzerinden çeşitli gerilimler çıkartılmasını, üniversitenin siyasete alet edilmesini asla istemiyoruz. Bunu yapacak olan kesimler nasıl yaparlarsa yapsınlar, hangi kesimler olursa olsun biz ODTÜ'lüler olarak bunu uygun görmüyor, hoş bulmuyoruz.” ifadesini kullandı.

"OLAYLARA MÜDAHALE ETMEYEN ÖZEL GÜVENLİK VE İDARİ YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Mağdur olan öğrencilerle ilgili gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirten Özen, “Gerekli çalışmaları, gerekli şikayetleri, gerekli taleplerde bulunacağız... ODTÜ'nün büyük çoğunluğu bunları sevmiyor, benimsemiyor.” şeklinde konuştu.

Rektörlük ve YÖK ile gerekli emniyet ve idari mercilerle bu durumu görüşmeyi düşündüklerini söyleyen Özen, şöyle devam etti: “Gerekli şeylerin yapılacağına inanıyoruz. Maalesef bu olaylara yeteri kadar müdahale etmeyen, özel güvenlik ve diğer idari yetkililerimizi de görev başına tekrar davet ediyor, bu tarz şeylerin üniversitemizde yaşanmasını engellemelerini onlardan rica ediyoruz.”

"BELLİ MİKTARDA GÖZ YUMMA VAR GİBİ GELİYOR FAKAT BUNUN BÖYLE OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ"

Bir gazetecinin “Üniversitede yönetim zaafiyeti var mı?” sorusu üzerine Özen, “ Yönetimimizin baskı oluşturmayalım, müdahale etmeyelim derken bazı şeylere çok fazla izin verdiği yada göz yumduğu gibi bir durumun olduğunu biz de düşünüyoruz. Fakat bununla ilgili gerekli şikayetlerde bulunuyoruz. Herkesin özgürlüğünü sağlarken bazı insanların özgürlüğüne zarar verilmesinden, onların istismar edilmesinden, onların haklarına tacizde bulunulmasından çok rahatsızız. Belli miktarda göz yumma var gibi geliyor fakat bunun böyle olduğunu düşünmek istemiyoruz.” cevabını verdi.

Sözlü saldırıyı gerçekleştiren kişilerin öğrenci olup olmadığı konusunda ise Özen, “Burası çok büyük ve kozmopolit bir üniversite ve her gün farklı yerlerden insanların geldiği bir çok araştırmanın yapıldığı bir bilim merkezi. Okulda bulunanların kiminin üniversite öğrencisi kiminin olmadığını bilemeyiz. Fakat istismara maruz bırakılan kişilerin üniversitemizin öğrencileri ve mezunları olduğunu biliyoruz. Muhtemelen o eylemi gerçekleştiren kişilerin de üniversite öğrencisi olduğunu biliyoruz ama net bir bilgim yok. Fakat böyle olsa da bunlar üniversitenin içinde azınlığı temsil eden, büyük çoğunluğu yansıtmayan dar bir gruba ait eylemler. Fakat böyle tatsız hadiseler medyada büyük yer buluyor. Bundan rahatsız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

YORUMLAR 5
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Ben de doğrusunu yazayım. ODTÜ %100 yasadışı sol örgütlerin arka bahçesidir. Kayıt yaptırdığınız gün eski tüfek hocasından, devrimci asistanına örgüt temsilcisi öğrencilerine kadar tepenize çökerler. Örgütlü oldukları için her türlü baskıyı kurar nefes aldırmazlar.
    Cevapla
  • kadir kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    odtü şereftir, vatandır, imandır, ahlakdır, bayrakdır. odtü diploması namustur, şerefdir, onurdur, vatan sevgisidir, imandır, ahlaktır, nezakettir, insanlıktır, edepdir, bayrakdır, dostlukdur, kardeşlikdir, vefadır, özgürlükdür, barışdır, demokrasidir, vicdandır, şefkat ve merhametdir, alın teridir, millet sevgisidir. odtü diploması çakallık diploması, serserilik diploması, teröristlik diploması değildir.
    Cevapla
  • ercan aykan 10 yıl önce Şikayet Et
    BİRDE TERSİNİ DÜŞÜNÜN: "BİR MİNİ ETEKLİ BAYANA DİNDARLAR TARAFINDAN BU ŞEKİL BİR FİİLİ MÜDAHALE" OLSAYDI N'OLURDU.. AZGIN AZINLIĞIN bu memleketteki zulmü, mahalle baskısı, ötekileştirme faaliyetleri, sindirme operasyonları herzaman BASIK ÇOĞUNLUĞA nazaran daha fazla daha acımasız daha merhametsizce olmuştur. Siz bi düşünün: 1- 28 Şubatta birakın ağacı fasulyeyi, o kadar zulüm ortamında GEZİ türü bir baş kaldırının dindarlar tarafından yapıldığını. Emin olun bırakın ortalığı ateşe vermenize, arabaları ters çevirip kaldırımları sökmenize DURAN ADAM olmanıza dahi müsade edilmez, üzerinize tankla topla hucüm eder bu ZİHNİYET. 2-ODTÜ de bu yapılanların tersini dindar bir kaç kişinin ATATÜRK veya SELÇUK veya KTÜ de açık bayanlara yapıldığını düşünün, inanın TENCERE TAVAYLA değil bu zihniyet KAPI PENCEREYLE oratalığı birbirine katar.
    Cevapla
  • gülay ertabak 10 yıl önce Şikayet Et
    aynende bir takım çevrelerin arkabahçesisiniz. Gezi olaylarında da eylemlere destek verip körüklediniz.ama orada darp edilip hakarete uğrayan anne ve bebeği için tekbir satır açıklama görmedik.Mezuniyet törenlerinizde vara yoka protsto yaparken ötekiler olarak gördüklerinizin haklarını unuttunuz.Gezi parkı,taksim babanızın malımıydı yaktınız yıktınız.oralarda öteki dediklerinizin söz hakkı yokmuydu.evet bir takıp grupların arka bahçesisiniz.okulunuzun içinde bunlar yaşanırken sizler neredeydiniz hiç kimse yokmuydu bu aşağılık yüzsüz insanlara dur diyecek.o yüzsüzde birgün öncesinde özgürlük için merdiven boyadığını söyleyen şahıs(kamu malını kime sormuşta boyamışsa,ben belki o renkleri istemiyom)ama olmaz illaki dayatma olacak.ey aklı kıt insanlar asıl sizin gibi düşünmeyenlerin haklarını savunmaya başladığınızda gerçekten özgür olacaksınız ama okul okuma cahilliği alıyor diğreri baki kalıyor anladınız siz onu.
    Cevapla
  • Cemil Beyazıt 10 yıl önce Şikayet Et
    Sen naptın ?. Olay sırasında nerdeydin ? Daha olayı yapanların kim olduklarını öğrenci mi değillerimi onu bile bilmiyorsun sen bence önce bahçene sahip çık ondan sonra konuş...Olaydan sonra bu rezaleti yapanlarla görüştün mü ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! 2 cansız beden daha ulaşıldı
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti