Başörtülüye saldırıya ODTÜ mezunları karşı çıktı

ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırıyla ilgili, bütün ODTÜ mezun ve öğrencilerini ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kınamaya çağırdı.

Başörtülüye saldırıya ODTÜ mezunları karşı çıktı
Başörtülüye saldırıya ODTÜ mezunları karşı çıktı
GİRİŞ 05.09.2013 22:58 GÜNCELLEME 05.09.2013 22:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Öztürk, yazılı açıklamasında, ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı (ODTÜ-MEBİVA) olarak son birkaç gündür kayıtlar dolayısıyla üniversitede meydana gelen, basın ve sosyal medyaya da yansıyan şiddet olayları sebebi ile açıklama yapma gereğini duyduğunu belirtti.

Okulun bu yılki mezuniyet töreninde açılan "Bu Daha Başlangıç. Mücadeleye Devam" pankartı için ODTÜ Rektörlüğünden gereğini yapmasını istediklerini ancak rektörlüğün ise hiçbir şey yapmayarak, ODTÜ'yü kendi malı olarak gören bu küçük azınlık grubunun okulda istediği gibi davranmasına zımnen de olsa izin verdiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Yeni kayıtların yapıldığı bugünlerde ise anayasal haklarını kullanarak kendilerini ifade etmek isteyen öğrencilerin stantları bu gruplarca dağıtılmaktadır. Yasalara uygun bir şekilde kendi anlayışlarına göre kayıt için gelen yeni öğrencilere rehberlik etmek isteyenlere ise şiddet uygulanmaktadır

Rektörümüzün 2013 mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada belirttiği 'evrensel anlamda insan hakları ve temel özgürlüklerin güvence altına alındığı, gerçekten çoğulcu bir demokratik ülke' sözünün gereğini yapmasını beklemekteyiz. Üniversitemiz, çoğulculuğun gereği olarak yasalar çerçevesinde herkesin kendisini ifade edebildiği bir yer mi olacaktır, yoksa sol ve sosyalist arkadaşlarımızın da tasvip etmediğini bildiğimiz, bu şiddeti kendilerine hak gören azınlıkların egemenliğinde mi kalacaktır?

Bütün ODTÜ mezun ve öğrencilerini ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kınamaya çağırıyoruz. ODTÜ Rektörlüğümüzün okulumuzda olan bu şiddet olayları karşısında gereken idari ve hukuki tedbirleri almasını ve kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    osman mert ihvana. savcıya gerek yok. başbakanlık bursu kesilsin yeter.ama işte bizimkiler çok yufka yürekli.. kıyamıyorlar işte. ne yapsınlar.. bizimkiler şu gezi vandallarının o 400 araba yakan ve işyerlerini yağmalayan,yakan gençlerimize bile kıyıp burslarını kesmediler. bir de garanti verdiler. kesmeyeceğiz söz.. harç bitmedi, inşaata devam dediler.onun için bizim mahallenin kızlarının işi gene allaha kaldı, bir de bunların insafına..yoksa bizimkilerden bir hayır geleceği yok işte..ne edeceksiniz. hep böyle olmadı mı..erbakanı deviren paşaların şimdi erbakana ağıt yakmalarını görüyoruz işte. allah sabır versin. bunlar bursları kesmesin bakalım.
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 10 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ Rektörü -3. Yeter okulumuzun adını rezil ettiniz, yeter. ODTÜ'lüyüz dediğimiz zaman millet bizi de faşist, komünist, din düşmanı, demokrasiden nasibini almamış insan zannediyorlar. Millet bu saçmalıklar yüzünden çocuklarına ODTÜ yazdırmak istemediği için puanları yerlerde sürünür hale geldi. 60 yıllık birikimi birkaç yılda sıfırladınız. Sırf iktidardaki partiye olan siyasi garazınız yüzünden bu rezilliklere göz yumduğunuz için bunlar böyle. Yoksa Süha Sevük'ün zamanında yaptığı gibi bu densizlere hesap sorsaydınız, bu kadar azamazlardı. Ya siz şerefinizle bırakıp gidiniz. Ya da sizi görevden almayanlar utansın.
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 10 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ Rektörü -2. ODTÜ'de içki yasaktır ama her bahar şenliklerinde galonlarla içilir. Uyuşturucu yasaktır ama çarşı çimlerinde ve mimarlık önünde her gün yüzlerce esrar sigarası sarılır. ODTÜ'de siyaset yasaktır ama SİP'li tayfa her tarafı afişle doldurur, her tarafa ilan asar, bildiri dağıtır, yemekhaneyi kapatır, McDonalds eylemi, harç eylemi ve sair tüm eylemleri siyasi afişleri ile yapar, öğrencileri de baskı ve tehditle sindirir. Rektörlük bunlar için parmağını bile kıpırdatmaz. Ama bu icraatların mimarı olan faşistlerden iki tanesi, başörtülü kızlara (velev ki yurt propagandası yapıyor olsalar) okul içerisinde hiçbir hakları olmamasına rağmen saldırırlar, rektörlük de bunu hoş görür. Başbakan ODTÜ'ye geleceği zaman, okul dışından yüzlerce terörist ODTÜ'ye girer, rektörlük de bunları seyreder. Ama başörtülülerle savaşmayı marifet zanneder. Böyle rektörlük olmaz olsun.
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 10 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ Rektörü. 2006 Senesi başlarında, Ural Akbulut ODTÜ Rektörü, Tümg. Reha Taşkesen de Harp Okulu komutanı iken, Ural Akbulut 2 ay içerisinde 2 kere Reha Taşkesen'i ziyaret etti. Sormak lazımdı ne planlıyorlar, ne konuşuyorlar diye. Reha Taşkesen de o tarihlerde Harp Okulunda içki içmeyi 1 kadeh kaydı ile serbest bırakıp, içki içmeyenleri fişlemek, kız arkadaş edinmeyi serbest bırakıp, kız arkadaş edinmeyenleri fişlemekle meşguldü.. 2 ay sonrasında bir kadın yüzbaşı ile ilişkisi olduğundan mütevellit istifa etti. Fakat aynı tarihlerde KK Kurmay Başkanı Ergun Saygun tarafından bu icraatları yüzünden KKK'da hesaba çekildi ve "Yaşar Paşama zarar vermemek için istifa ettim" dedi. "Senin gayrımeşru ilişkin neden Yaşar Paşaya zarar versin" diye kimse de sormadı adama.. Ben bizzat şahit oldum bunlara. Tekzip edecek delikanlı varsa çıksın etsin.
    Cevapla
  • doğulu 10 yıl önce Şikayet Et
    başörtülü kız kardeşlerimizi kutluyorum efendiliklerinden dolayı... odtü rektörleride onlar gibi düşünüyor çapulcu yetiştirdikleri için gurur duyuyorlardı.bu yapılan saldırı karşısında orda sesiz kalanları kınıyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CNN ve NYT o haberleri neden yayınladı?
Çapkanlar suç örgütünün lüks yaşamı ortaya çıktı