Vatikan büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Papa'nın 1915 açıklamasıyla ilgili Dışişleri'ne çağrıldı.

Vatikan büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
Vatikan büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
GİRİŞ 12.04.2015 15:11 GÜNCELLEME 12.04.2015 16:46
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Papa Françesko’nun 1915 olaylarında ölenleri anmak için düzenlediği ayinde "soykırım" kelimesini kullanması Ankara’nın sert tepkisine neden oldu. Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Antonino Lucibello Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak "Hayal kırıklığı ve üzüntü duyduk. Güven kaybına yol açtı" mesajı verildi.

Büyükelçi Lucibello, Papa’nın açıklamaları üzerine bugün Müsteşar Yardımcısı Levent Murat Burhan tarafından bakanlığa çağrıldı. Burhan, Vatikan Büyükelçisi’ne şu mesajları verdi:

ANLAM VEREMEDİK

"Papalık makamının ifadeleri karşısında büyük hayal kırıklığı ve üzüntü duyduk. Tarihi gerçeklerden uzak, tek taraflı anlatının esiri olmuş ifadeleri Papa’nın bugünkü konuşma metninden okuyarak, acılar arasında hiyerarşi kurulduğu ve seçici davranıldığı ve bu yapılırken sadece Hristiyan Ermenilerin acılarından bahsedilmesine, Müslümanlara ve diğer inanç grubundan ölenlere hiç yer verilmemesine anlam veremedik.

HAYRET ETTİK

Ruanda ve Bosna’da Uluslararası Mahkemelerce ‘Soykırım’ olduğu teslim edilmiş insan kayıplarını ‘kitle ölümleri’ olarak zikrederken, hiçbir uluslararası mahkeme tarafından soykırım olarak tanımlanmamış olan ‘1915 olaylarına’ ‘soykırım’ diyebilmiş olmasına hayret ettik.

YAKIŞTIRAMADIK

Konuşmanın geneline bakılınca, esasen insanlığın en büyük ayıbı olan ‘holokost’a dahi açıkça atıf yapmazken (Nazilerin yaptıkları diyerek atıf yapılıyor), sadece Ermeni iddialarını bu şekilde dillendirmesini ve aynı dönemde Anadolu’da hayatını kaybedenlere hiçbir atıf yapmamasını bir din adamına yakıştıramadık.  

Papa: Ermenilere soykırım yapıldı

YORUMLAR 39
  • saffet 9 yıl önce Şikayet Et
    kafirden ne bekleyecen
    Cevapla
  • itibar 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin başida ayni kafadan.ayagida. Amaç islami yikmak türkleri kötülemek hatta yok etmek.apaçik her firsatta gösteriyorlar. Sizi soyunuzuda sopunuzuda kırmaliya.
    Cevapla
  • Ertuğrul 9 yıl önce Şikayet Et
    Sarayda ağırlayanlara sormak lazım ne oluyor diye. İtibar sarayda değilmiş demekki
    Cevapla
  • vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Adem'den peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.) arasında gelmiş geçmiş tüm peygamberler bizim için vardır inkarıda şirktir. ne varki senin gibi din adamlarının yüzünden ne dininize saygım kaldı nede senin gibilerine .......ne aldın karşılığında bu açıklamandan sonra
    Cevapla
  • HAK YOLU İSLAM 9 yıl önce Şikayet Et
    ayasofya camiiye açılmalı camiinin dolup dolmamasın önemli dğeil onlar bizi filistinimizi endülüsümüzü aldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları İsrail'e ait bir "Apache" tipi helikopterini hedef aldı
Avrupa devi Filistin bayrağıyla şampiyonluk kutladı