Bakan Çavuşoğlu'ndan Papa'ya sert tepki

Papa Françesko’nun 1915 olaylarında ölenleri anmak için düzenlediği ayinde yaptığı mesnetsiz açıklamaya Bakan Çavuşoğlu'ndan tepki geldi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Papa'ya sert tepki
Bakan Çavuşoğlu'ndan Papa'ya sert tepki
GİRİŞ 12.04.2015 16:52 GÜNCELLEME 12.04.2015 17:31
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Papa Françesko’nun 1915 olaylarında ölenleri anmak için düzenlediği ayinde "soykırım" kelimesini kullanması Ankara’nın sert tepkisine neden oldu. Öncesinde Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Antonino Lucibello Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak "Hayal kırıklığı ve üzüntü duyduk. Güven kaybına yol açtı" mesajı verildi. Sonrasında da Moğolistan'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Papa'ya sert bir tepki gösterdi.

İşte Çavuşoğlu'nun o açıklaması:

"Dini makamlar mesnetsiz ithamlarla kin ve nefrteti körükleme yeri değildir. Papa'nın tarihi ve hukuki gerçeklerden uzak beyanı kabul edilemez." dedi.

Papa: Ermenilere soykırım yapıldı

YORUMLAR 68
  • ersin 9 yıl önce Şikayet Et
    Tarih boyunca Müslümanların üzerine haçlı seferlerini organize eden zındıkların torunundan başka bir şey bekleyecek kadar saf olmayalım
    Cevapla
  • gülahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Papa nın müslüman bir ülkenin yanında olması zaten beklenmemeliydi.Dünyada müslümanlar bir yana diğerleri bir yana.Papa nın yaptığı timsahın gözyaşıdır.Bizim bizden başka sevenimiz oladı olmaz kimseden iyi niyet beklememek lazım.
    Cevapla
  • urfalı 9 yıl önce Şikayet Et
    ust akıl yine devrede siyasi tartışmaları biryana bırakıp bari bu konuda tek ses olmak gerek
    Cevapla
  • konya 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim başbakn ve davutoğlu da aynı konuda ermenilerden özür dileyip bu konuyu kabul etmemişmiydi dış işleri bir kıbnama da onlara göndesin!!!
    Cevapla
  • öylesine 9 yıl önce Şikayet Et
    %99'unu Müslümanların oluşturduğu bir islam ülkesi olarak yapılması gereken biz bu adamı tanımıyoruz, söylediklerini de ciddiye almıyoruz olmalıydı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bursa'da kuzenlerin muhtarlık seçimi kavgasında kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!