İngiltere'den flaş Türkiye açıklaması

İngiltere Başbakanı Cameron, Türkiye'ye vize serbestisi konusunda 'bu kararı Schengen bölgesi aldı, biz böyle bir karar almadık' dedi.

İngiltere'den flaş Türkiye açıklaması
İngiltere'den flaş Türkiye açıklaması
GİRİŞ 20.04.2016 16:39 GÜNCELLEME 20.04.2016 22:37
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi) teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da." dedi.

Cameron, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda düzenlenen haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oturumda, bir milletvekilinin, Türkiye-AB arasındaki vize serbestisine yönelik sorusuna cevaben Cameron, Birleşik Krallık'ın Schengen bölgesinde bulunmadığını hatırlattı.

Cameron, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi) teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da. ,

Ancak vizenin, ülkelere yerleşip çalışmadan çok, ziyaret hakkı veren vize olduğunu hatırlayalım. Schengen ülkelerini vizeleriyle ziyaret eden Türklerin, Britanya'ya gelme ya da otomatik olarak ülkeye girme hakları yok. Bunu net bir şekilde anlamak çok önemli."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 146
  • Krematoryum 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu andavallar da sanıyor ki vize olmasa herkes akın edecek ingiltereye. Ya da böyle konuşarak ülkelerinin marka değerini arttırmaya çalışıyorlar. "Bakın biz kolay ulaşılabilecek bir ülke değiliz, kolay lokma degiliz" hesabı.
    Cevapla
  • ferhat s 8 yıl önce Şikayet Et
    alman hükümeti bana 200 bin EURO versin ben bir gün durmam almanyada
    Cevapla
  • yüksel coşkun 8 yıl önce Şikayet Et
    Abdulhamit Han bu İngiliz Zibidilerine karşı İRA Terör örgütünü kurmuştu. Acıları büyük deyyusların... Zira intikam aldıklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar
    Cevapla
  • afyonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    aman alın neolur alsanınz almasanız neolur kokmuş ingiltereyemi gideceyiz ulen türkiyenin lahım cukurları sizden temizdir
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    karşılıklılık ilkesi gereği bizde ingiliz gavurlarına aynı muameleyi yapalım. gelmek isteyen ingiliz vatandaşları bize vizesiz giremesin . o kadar. hatta mümkünse vizeli bile almayyacaksın bu alçak ingilizleri. nerede bunlar orada fitne kan gözyaşı ve ölümler oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi