Vize konusunda Türkiye'den ilk açıklama!

Bakan Bozkır ve Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Komisyonu'nun tavsiye kararını, düzenledikleri basın toplantısında değerlendirdiler.

GİRİŞ 04.05.2016 15:36 GÜNCELLEME 04.05.2016 16:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa komisyonu tavsiye kararını değerlendirdi.

SÜREÇ HAZİRAN SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Bakan Bozkır vizesiz Avrupa için sürecin Haziran sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Bozkır, Salı günü Strasbourg'da görüşmeler yapacağını, parlamento seviyesindeki çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceğini kaydetti.

Bozkır, Türkiye tarafıdan atılması gereken adımları da değerlendireceklerini, Haziran sonuna kadar olan süreçte parlamenter ile görüşeceklerini, sürecin olumlu yönde ilerlemesi için çalışacaklarını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: İLİŞKİLER KONUSUNDA DÖNÜM NOKTASI OLABİLİR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu , bakanlık olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini, bu karar ile bir haksızlığın ortadan kalktığını söyledi.

Çavuşoğlu, hedefin AB'ye tam üyelik olduğunu dile getirdi, "Türkiye ve AB her zaman birbirine ihtyiaç duyacaktır. AB'nin Türkiye ile ilişkilerine stratejik perspektiften bakması gerekiyor. Bugün alınan karar da ilişkiler konusunda bir dönüm noktası olabilir" dedi.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ile ilişkilerde yeni bir sayfanın açıldığını, pasaport konusundaki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

"1 HAZİRAN İTİBARİYLE PASAPORTLARA PARMAK İZLERİ EKLENECEK"

Çavuşoğlu, 1 Haziran itibariyle çipli pasaportlara parmak izleri ekleneceğini kaydetti ve yeni pasaport taleplerinin karşılanması konusunda sıkıntı yaşanmayacağını, çalışmaların uzun süredir devam ettiğini söyledi.

"PASAPORTLAR İÇİN SADECE CÜZDAN BEDELİ OLACAK, PASAPORT HARCI ÖDENMEYECEK"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, pasaportlar için bütçe belirlendiğini ve pasaportların bir ücret karşılığı verildiğini söyledi. Bozkır da, ödemenin sadece cüzdan bedeli için olacağını, pasaport harcı ödenmeyeceğini kaydetti.

YORUMLAR 3
  • harranlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin bunlar parmak izinizi aldıktan sonra anlaşmalardan kıvırmaya başlarlar.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben 2011 yılında 10 yıllık pasaport aldım. O zaman benim aldığım pasaport için çipli, tüm bilgiler çipte vs. gibi şeyler söylediler. Değiştirmem gerekecek mi acaba nereden ve ya kimden bilgi alabilirim?
    Cevapla
  • Arif 7 yıl önce Şikayet Et
    1 Haziran'da emniyet muhtemelen dağıtımını yapıyordur hala, oradan değiştirebilirsiniz. Tek vereceğiniz defter parası. Kalan günlerinizin süresi aynen yeni pasaporta geçecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu