Erdoğan-Putin görüşmesi 20 ülkeyi etkileyecek

IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 'Türkiye ve Rusya'nın daha fazla inisiyatif alacağı bir dönemin arifesindeyiz' ifadesini kullandı.

Erdoğan-Putin görüşmesi 20 ülkeyi etkileyecek
Erdoğan-Putin görüşmesi 20 ülkeyi etkileyecek
GİRİŞ 08.10.2016 22:03 GÜNCELLEME 08.10.2016 23:43
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında 10 Ekim'deki gerçekleşecek görüşmeye dikkat çeken Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu, "İki liderin alacağı kararlar kısa ve orta vadede üç kıtada 20'nin üzerinde ülkeyi doğrudan etkileyecek. Görüşmenin özellikle Ortadoğu'nun kaderine doğrudan etki edebileceği düşüncesindeyim" diye konuştu.

Kumbaroğlu, yazılı açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek 23. Dünya Enerji Kongresi'nde gerçekleştireceği görüşmenin Ortadoğu'nun kaderini doğrudan etkileyeceğini belirtti.

Gürkan Kumbaroğlu, iki liderin yapacağı görüşmede Türk Akımı projesinin de ele alınacağını kaydetti.

"3 KITADA 20'DEN FAZLA ÜLKEYİ DOĞRUDAN ETKİLEYECEK"

Türkiye'nin güney sınırında yaşananlar ve son dönemdeki ABD-Rusya ilişkilerinin de görüşmede gündeme geleceğinin altını çizen Kumbaroğlu, şu bilgileri verdi:

"Türkiye ile Rusya arasında özellikle 15 Temmuz'un ardından yaşanan olumlu gelişmelerin sadece bu iki ülkeyi etkilemediği çok açık. Türkiye-Rusya yakınlaşması kimleri sevindirdi, kimleri üzdü, kimleri çok rahatsız etti, bunlar iyi okunmalı. Bugün gelinen noktada Erdoğan-Putin görüşmesini sadece ekonomi ya da askeri açıdan okursak resmin bütününü ıskalarız. Türkiye ve Rusya'nın daha fazla inisiyatif alacağı bir dönemin arifesindeyiz. İki liderin alacağı kararlar kısa ve orta vadede üç kıtada 20'nin üzerinde ülkeyi doğrudan etkileyecek. Ben, 10 Ekim'de gerçekleşecek bu görüşmenin özellikle Ortadoğu'nun kaderine doğrudan etki edebileceği düşüncesindeyim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya artik suriye ye bomba atmayi biraksin,zaten neredeyse tum suriyeli bizim ulkemize yerlesti..barisi getirin..artik insanlar evlerine donsunler..esede ulkesinin halkina sahip cikmasi gerektigi anlatilmali ikna edilmelidir..Rusya ve Turkiye siyonist dunya duzenini duzeltebilir...Rusya bilmelidir ki Turkiye ye bir zarar gelirse sira devletine gelecek...Rusya kendi cikari icin de Turkiye ile stratejik birlik kurmalidir..
    Cevapla
  • busavasasonverin 7 yıl önce Şikayet Et
    rusyayi bu kadar yukseltiyoruz su deli ruslari suriye vurmamasi icin ne yapilirsa onu yapmak gerekir cok aci verici hayince saldirilar yapan rusyayi kiniyoruz bunun durdurulmasini gereyini yapmasini istiyoruz devlet buyuklerimizden
    Cevapla
  • Ftm 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım inş güzel olur abd de kudursun !!
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın geleceğinin En büyük Ülkeleri Türkiye,Rusya,Çin olacak..Dünya geleceği için Batı ve Amerikanın ilersi yok!
    Cevapla
  • ede 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar REİS.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!