"Başörtünü çıkar yoksa davana bakmam"

Kanada’nın Quebec eyaletinde bir hakim, duruşma salonundaki davalı Müslüman kadının başörtülü olmasını gerekçe göstererek davaya bakmadı.

"Başörtünü çıkar yoksa davana bakmam"
"Başörtünü çıkar yoksa davana bakmam"
GİRİŞ 28.02.2015 00:13 GÜNCELLEME 28.02.2015 00:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Mahkeme salonlarının laik mekanlar olduğunu anlatan hakim Marengo, mahkemelerde hakimin karşısına düzgün bir kıyafetle, şapkasız ve güneş gözlüğü olmadan çıkılması kuralı bulunduğunu hatırlattı ve başörtüsünü de bu kapsamda değerlendirdi.

"YA AVUKAT TUT, YADA BAŞÖRTÜNÜ ÇIKAR!"

Davalı Müslüman kadına, duruşmaya devam etmek için iki seçenek sunan hakim Marengo, bunlardan birinin başörtüsünü çıkarmak, diğerinin de avukat tutarak duruşmalara onu göndermek olduğunu ifade etti.

Davalı kadın, avukat tutacak parası olmadığını, başörtüsünü de dini inancı nedeniyle çıkarmayacağını belirterek, isteği reddetti. Bunun üzerine hakim, duruşmaya devam etmedi. Hakim Eliana Marengo, duruşmayı süresiz ertelediğini açıkladı.''KANADALI OLMADIĞIMI HİSSETTİM''

Duruşmaya ait ses kaydının bir radyo kanalında yayınlanması üzerine açıklama yapan Rania Alloul, "Hakimin söyledikleri ve kararından sonra artık Kanadalı olmadığımı hissettim. Oysa bu ülkeye başörtümle geldim, başörtümle vatandaşlık yemini ettim ve bir hakim beni başörtümle tebrik etti. Ama bu hakimin mahkemedeki tutumu beni korkuttu" dedi.

Merkezi Montreal’de bulunan Kanada Müslümanlar Forumu adına açıklama yapan hukukçu Samir Zubeyri, eyalet mahkeme salonlarına on yıllardır Yahudilerin kipalarıyla, Müslüman kadınların başörtüleriyle girdiğini söyledi. Bir başörtülü Müslümanın ilk kez mahkeme salonlarına gelmediğini dile getiren Zubeyri, "Hakimin bunu çok iyi bildiğini sanıyorum. Bunu tartışmaya bile gerek yok" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Cesur Fasık 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karar. Mahkemeye yüzünüzün ya da başınızın bir bölümünü kapatarak giremezsiniz. İnançlarınız sizi, hukuk herkesi ilgilendirir.
    Cevapla
  • elif 9 yıl önce Şikayet Et
    insanın kimliğini yüzü yansıtır kafası değil, yüzüne bakınca o mu değil mi anlaşılır akıl var mantık var.ama senin gibiler muhalefet olacam diye yorum yapacak ya illa işte, zorlaya zorlaya kendini bu mu çıktı.kendi yorumuna kendin bile inanıyor musun ya da hangi mantıkla inanıyorsun cidden merak ettim.yazık sana.
    Cevapla
  • osman akbaş osman 9 yıl önce Şikayet Et
    kanadalı o hakım ve yahut yargıc her neyse turbanlı kadını o şekılde yargılamasını bız bır ınsan olarak kınamalıyız çunk ınsanların ınandıkları şekılde ve yahut bıldıklerı yolda kendılerıne göre en dogru yoldur dunya her kese yetcek kadar buyuktır ve ınsanların hangı pencereden dunyayı seyır etmelerı çok da onemlı olan bır şey deyıl pencereden dışarıya bakdıyın zaman aynı havayı tenefus etıklerının farkına varacaklar cezalar toplumları yaralar
    Cevapla
  • selmı 9 yıl önce Şikayet Et
    hiç şüpheniz olmasın en zifiri karanlık bile aydınlığa ramak olduğu andır islam dünyasına güneşin doğması yakındır
    Cevapla
  • slmn 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu hakim de pantolonunu çıkartsaydı da adamlığı,erkekliği, delikanlılığı belli olsaydı.
    Cevapla
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    İşte Batı medeniyetinin yüz karalığı. İnsanlığı yücelten tek aydınlık yol İSLAM değerleridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL
Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini yaptı! Prensipte anlaşıldı