Türk subayları kızdıran harita

Türk subayların katıldığı brifingde ABD'li Albay Türkiye'yi bölen haritayı kullanınca gerginlik yaşandı. Haritada 18 il Kürdistan sınırlarında, Mekke ve Medine ise S.Arabistan'dan koparılmış.

Türk subayları kızdıran harita
Türk subayları kızdıran harita
GİRİŞ 28.09.2006 08:52 GÜNCELLEME 28.09.2006 08:52

Roma'da bulunan NATO Savunma Koleji'nde yaşanan bir olay, Ankara-Washington askeri hattında sert rüzgar esmesine yol açtı. NATO açısından önemli bir kolej olan ve Türk subaylarının da zaman zaman gerek eğitim almak, gerek orada verilen brifingleri dinlemek için katıldığı Savunma Koleji'nde geçen hafta Amerikalı bir albayın verdiği brifing, Türk subayların itirazlarıyla yarıda kesildi.




Roma'da gerginlik

Savunma Koleji'nde brifing veren Amerikalı Albay, geçtiğimiz aylarda yarıresmi nitelikteki Armed Forces Journal isimli dergide yayınlanan ve Türkiye'yi bölen haritaları kullanınca, brifinge katılan Türk subayları itirazda bulundu. Bunun üzerine Roma'da gergin dakikalar yaşanırken, ABD'li albayın yaptığı densizlik Ankara'ya iletildi.

BOP haritasını 'hayali' diye yalanlamışlardı

ABD'li Albay'ın kullandığı harita ortaya çıktığında, Washington 'hayali' diye yalanlamıştı. Ancak, artık takke düştü, kel göründü. Sinsi haritada Anadolu'da toplam 18 ilimiz Kürdistan sınırlarında gösteriliyor. Haritada Mekke ve Medine ise Suudi Arabistan'dan koparılmış, Vatikan gibi özerk 'İslami bölge' ilan edilmiş. İran'ın da bir kısmı da peşmerge sınırlarına dahil edilmiş.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazeteci Nevşin Mengü: 'Almanya, Türkiye'den iş birliği istiyor'
 Sel felaketinin boyutu hava aydınlanınca ortaya çıktı