'Ezan yasağı' tasarısını onayladılar

İsrail parlamentosundaki yasama komisyonu, ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısını onayladı.

'Ezan yasağı' tasarısını onayladılar
'Ezan yasağı' tasarısını onayladılar
GİRİŞ 12.02.2017 19:02 GÜNCELLEME 12.02.2017 19:48
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

İsrail Parlamentosundaki (Knesset) yasama komisyonunun, Knesset'te oylamaya sunmak üzere ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısını onayladığı bildirildi.

Ezanın gece 23:00 ile sabah 07:00 saatleri arasında hoparlörlerden okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısında, yasağa uymayan camiler hakkında bin 200 dolara ulaşan cezalarının kesilebileceği belirtiliyor.

EZAN YASAĞI NEDİ?

"Gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören tasarının, yürürlüğe girmesi için Knesset'te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması gerekiyor. Filistinlilerin ve İslam aleminin büyük tepkisini çeken tasarı, daha önce de birkaç kez gündeme gelmiş ancak Knesset'te oylamaya sunulmamıştı.

Bu kez ise İsrail yasama komisyonundan geçen tasarı, oylanmak üzere Knesset'e sevk edilme aşamasına geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da "gürültüye neden olarak insanları rahatsız ettiği" iddiasıyla ezanın yasaklanmasını öngören yasayı desteklediğini belirtmişti.

YORUMLAR 156
  • Eyt mağduru 7 yıl önce Şikayet Et
    Dedeleri ne kadar peygamberler e zarar verdiler. Allah ın emirlerine uysalar Dünya da huzur olurdu.
    Cevapla
  • kul 7 yıl önce Şikayet Et
    kimse haberi okumamış,ezan değil.hoparlör yasaklanıyor
    Cevapla
  • makif 7 yıl önce Şikayet Et
    KATİL faşist devlet İSRAİL
    Cevapla
  • Hacı Yaşar 7 yıl önce Şikayet Et
    Ezan Müslümanı namaza, Müslüman olmayanı İslama davet eder. Bizim ülkemizde CHP de aynısını yapmadımı ? Bu da geçer yahu ......
    Cevapla
  • SULTAN 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIMA şükürler olsun bu lanet kavmin lanet soysuzlarına ta yüreyimin derinlerine kadar kin ve nefret içindeyim ALLAHIM O EZAN SESLERİ İLE BU alçak kavmi yok etsin belalarını EZAN SESLERİ İLE BULSUN..kulaklarını delip kalplerinde PATLASIN İNŞALLAH..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! 2 cansız beden daha ulaşıldı
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu