Türk düşmanı Wilders 'evet'i sindiremiyor

Aşırı sağcı Özgürlükler Partisi lideri Wilders, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Hollanda'da katılacağı halk oylaması etkinliğini protesto etmek için başvuruda bulundu.

Türk düşmanı Wilders 'evet'i sindiremiyor
Türk düşmanı Wilders 'evet'i sindiremiyor
GİRİŞ 06.03.2017 22:26 GÜNCELLEME 06.03.2017 22:28
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'da halk oylaması etkinliğine katılmasını protesto etmek için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Wilders, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesi Hollanda'da düzenlenecek etkinliğe katılmasını protesto etmek üzere Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlemek için başvuruda bulunduğunu belirtti.

"Türk bakanların kampanyasına hayır"

Ayrıca Wilders, "Türk bakanların Hollanda'da kampanya yapmasına hayır" paylaşımında bulundu.

Hollanda devlet televizyonu NOS da Wilders ve taraftarlarının, çarşamba günü sabah saatlerinde protesto yapacağını duyurdu.

Wilders, dün yaptığı açıklamada, Türk bakanların 16 Nisan'da yapılacak referanduma kadar geçici süreyle "istenmeyen adam" ilan edilmesini istemişti.

Başbakan Mark Rutte de "Türk yetkililerden aldığımız bilgiye göre Hollanda'da referandum etkinliği organize edileceğini öğrendik. Ancak biz buna sıcak bakmıyoruz. Başka ülkelerin siyasilerinin gelip bizim ülkemizde siyaset yapmasına izin veremeyiz." açıklamasında bulunmuştu.

Hollanda'da, 15 Mart'ta yapılacak genel seçimlerde Wilders'in lideri olduğu PVV'nin seçimlerden birinci parti olarak çıkma ihtimalinin, hükümeti de aşırı sağ söylemlere yönelttiği belirtiliyor.

YORUMLAR 66
  • Şevket 7 yıl önce Şikayet Et
    Sanane Bizim Seçimden Evet'ten Hayır'dan Siz Neden Durumdan Vazife Çıkarıyorsunuz.
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    meydanı boş bırakırsan tabiki her türlü düşmanlığı yaparlar. bir zavallının aklını alamıyorsak ibretlik bir kaç vebal alamıyorsak asıl kabahat bizde demektir.
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    tamam bu vilders te başka meydanda hayırcıları toplasın madem hak hürriyetler var
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Soyadından anlaşıldığına göre, vahşilikten türemişler galiba… Baban da mı, deden de mi vahşiydi Wilders?
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Wilders misin nesin, ne yaparsanız yapın Allah’ın (C.C.) izniyle kaybetmeye mahkûmsunuz. Bakanımızı engellemeyi başarırsanız, bu Hollanda’nın rezil olması demek olacak yani kaybedeceksiniz. Biz ise sizin ikiyüzlülüğünüzü, çirkinliğinizi, düşmanlığınızı görerek birlik ve beraberlikle hareket edeceğiz, Güçlü Türkiye için Evet için daha da kenetleneceğiz, Size rağmen Bakanlarımız, Milletvekillerimiz vatandaşlarımızla buluşursa, sizi eze eze başarmış olacağız ve siz yine mağlup olacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek tarih verip ekledi: Başaracağız!
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"