İngiltere'den çarpıcı mesaj! Rusya Esed'e...

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Suriye'nin İdlib'te kentinde düzenlenene kimyasal saldırıdaki 'her bir sivil can kaybının' suçlusunun Rusya olduğunu söyledi.

İngiltere'den çarpıcı mesaj! Rusya Esed'e...
İngiltere'den çarpıcı mesaj! Rusya Esed'e...
GİRİŞ 09.04.2017 13:17 GÜNCELLEME 09.04.2017 13:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fallon, Sunday Times gazetesine yazdığı makalede, Rusya'nın Suriye'nin katil Devlet Başkanı Beşar Esed'in "en önemli destekçisi" olmasından dolayı "vekaleten" bu can kayıplarından sorumlu olduğunu öne sürdü.

Suriye hükümetinin geçen hafta içerisinde İdli'in Han Şeyhun kasabasına kimyasal saldırı düzenlemişti. Saldırıda aralarında onlarca çocuğun da olduğu 100'den fazla kişi saldırıda yaşamını yitirdi. ABD, bunun üzerine saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği Humus yakınlarındaki El Şayrat Hava Üssü'ne operasyon düzenledi.

KATİL ESED VE RUSYA SALDIRIYI REDDEDİYOR

Esed rejimi ve Rusya, kimyasal silah kullandığı iddialarını reddediyor ve bu hava operasyonunda eski adı El Nusra, yeni adı Şam'ın Fethi Cephesinin elindeki silah ve kimyasal deposunu vurduğunu öne sürüyor.

BORİS JOHNSON ZİYARETİNİ İPTAL ETMİŞTİ

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da yaşanan bu gelişmeler üzerine Moskova ziyaretini iptal etmişti.

FALLON: OPERASYON DOĞRU KARAR

Savunma Bakanı Fallon ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla gerçekleştirilen füze saldırısının "doğru karar" olduğunu belirterek, kimyasal saldırıyı ise "barbarca, ahlaksız ve yasadışı" olarak tanımladı.

RUSYA, REJİME DİZ ÇÖKTÜRMELİ

Fallon, yazısında Rusya ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "Son birkaç yıl içerisinde ellerindeki kozları kullanarak bu iç savaşı bitirmek için birçok fırsatları oldu. Rusya, rejimi dizlerinin üzerine çöktürtmek için gerekli kararlılığı göstermelidir."

''ESED'İN AYRILMASI ŞART''

İngiliz Savunma Bakanı ayrıca, Esed'in görevinden ayrılmasının şart olduğunu ve istikrar arayışının başlaması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR 2
  • selam 7 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın tarsus ve lazkiyedeki varlıgı türkiyenin toprak bütünlügünün teminatıdır
    Cevapla
  • yigit 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın cıkarları ile Türkiyenin ve Müslümanların cıkarları catışıyor ve hala yanında olmak için can atıyoruz yakında kara güçü ypg ile idlibi kurtarmak için girer ve onlara verirse sasırmayın Bizim kimsenin yanıda olamk zorunda deyiliz gerekirse taşın altına başımız bile koymalıyız..amerikanın amcını hala anlmadıysak..yuhhh
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!