Rusya'dan İdlib katliamına yeni kılıf!

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Suriye’nin İdlib kentindeki kimyasal katliamın, ABD’nin çıkarına hizmet eden planlı bir provokasyon olduğunu iddia etti.

Rusya'dan İdlib katliamına yeni kılıf!
Rusya'dan İdlib katliamına yeni kılıf!
GİRİŞ 19.04.2017 15:05 GÜNCELLEME 19.04.2017 15:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rus haber sitesi Sputnik'te yer alan açıklamalara göre, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da konuşan Medvedev, "ABD'nin (Şayrat hava üssü) saldırısı da dahil olmak üzere, Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmelerin hiçbiri, çözüme katkı sunmuyor. İdlib'de ne yaşandı? Bunun, ABD yönetimine fayda sağlayan büyük ve çok iyi planlanmış bir provokasyon olduğu son derece açık. O bölgede ne bulunduğu, kimyasal silah deposu mu bulunduğu yoksa her şeyin uydurma mı olduğu yetkili bir komisyon tarafından açığa kavuşturulmalı. Bizim görevimiz de, bu komisyonun soruşturmayı yürütmesini sağlamaktır" dedi.

''ABD, TERÖRLE DEĞİL SURİYE HÜKÜMETİYLE MÜCADELE EDİYOR''

ABD'nin Şayrat üssüne düzenlediği saldırının DAEŞ militanlarının elini güçlendirdiğini iddia eden Medvedev, Washington'un terörle değil, Suriye hükümetiyle mücadele ettiğini savundu.

''SALDIRIDAN KAZANÇLI ÇIKAN DAEŞ OLDU''

Şayrat üssü saldırısının BM kararı olmadan ve uluslararası hukuk ihlal edilerek düzenlendiğini savunan Rusya Başbakanı, şu ifadeleri kullandı: "Bundan sonra neler olacağını bilmiyoruz. Ancak bu saldırganlık eyleminden kimin kazançlı çıktığını çok iyi biliyorum. Kim mi kazançlı çıktı? DAEŞ. Zira bu kararlarla daeş militanlarının ‘ellerindeki bağlar çözüldü'."'

''ABD YÖNETİMİNİN İLK İCRAATI SURİYE ORDUSUNU VURMAK OLDU''

Medvedev, "ABD yönetiminin Suriye'deki ilk icraatı, Suriye ordusunu vurmak oldu. Yani terörle değil, Suriye hükümetiyle mücadele ediyorlar. ABD'liler beğensin veya beğenmesin, Şam'da meşru bir siyasi iktidar var. Bu nedenle yapılan her şeyi değerlendireceğiz" diye ekledi.

''ŞİDDET DAHA DA ARTARSA, SURİYE DEVLETİ YIKILABİLİR''

Öte yandan Medvedev, Suriye'deki şiddet olaylarının daha da artması halinde, Suriye devletinin yıkılabileceğini ve teröristlerin kısmi bir zafer elde edebileceğini ifade etti.

YORUMLAR 5
  • abdul hamid han 7 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru söylüyor abd yapti
    Cevapla
  • batu 7 yıl önce Şikayet Et
    bencede abd yaptı çok doğru söylüyorsun... Rusya dediki bunu bahane et suriyeye 59 tane füze at benden sana kıyak dedi.. hem sen suriyeye füze atarsan dünya görür benim sana tık diyemeyeceğimi benimde havam söner dedi... :))
    Cevapla
  • Babacan 7 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terörist ABD. ve Rusya dır. Afganistanda ,Çeçenistanda, Azebaycanda , Irakta, Suriyede, Libyada.Yemende ve Somali de yaptığınız bunca katliamlardan ve namusuna girdiğiniz milyonlarca Müslüman kadın ve kızlardan sonra hangi terörden ve teröristlerden utanmadan bahsedebiliyorsunuz.Sizde azıcık insanlık varsa ki yoktur.Utanmalısınız.!!!!
    Cevapla
  • Babacan 7 yıl önce Şikayet Et
    Utanmazlar!!!!!!!!!!!!Milyonlarca Müslüman kadın , çocuk, genç ,ihtyar öldürüldü. Sizin vicdanınızı çıkarlarınız örtmüş ve hala yalan ve dolanla zaman kazanmaya ve insanları oyalayarak alçak ,cani ve zalimlerin katliamlarını örtbas etmeye çalışıyorsunuz.Esadın suç ortakları!!!!ALLAH sizden bu yaptıklarınızın hesabını yakında soracaktır.Allah sizingibi zalime başka bir zalimi musallat etsin.
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 7 yıl önce Şikayet Et
    rezil herif madem komisyon olsun araştuırsn diyorsun bilmedigin husuta provakasyon veya uydurma niye diyorsun adınız batsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor