Ortak makale yazdılar! İsrail'i ziyaret eden...

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu yazdıkları ortak makalede "Hindistan ve İsrail el ele geleceğe yürüyor" ifadelerini kullandı.

Ortak makale yazdılar! İsrail'i ziyaret eden...
Ortak makale yazdılar! İsrail'i ziyaret eden...
GİRİŞ 04.07.2017 12:18 GÜNCELLEME 04.07.2017 12:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Modi, bugün başlayacağı İsrail ziyareti öncesi Netanyahu ile ortak bir makale yazdı. "Times of India" gazetesinde yayımlanan makalede, söz konusu ziyareti tarihi olarak tanımlayan iki lider, şunları kaydetti: "Hindistan ve İsrail, ortak olarak el ele geleceğe yürüyor. Hindistan gelişen bir ekonomik güç, büyük bir market ve bir yetenekler havuzu. İsrail yüksek teknolojide ve inovasyonda bir dünya lideri. Hindistan ve İsrail'in sahip olduğu insan kaynağı ve kabiliyetlerin kombinasyonu, hükümetlerimiz için öncelik arz eden su, sağlık, çevre, eğitim ve güvenlik gibi çeşitli alanlarda daha etkili ve ekonomik çözümler sunacak."

"EL ELE GELECEĞE"

"El ele geleceğe: Hindistan Başbakanı'nın tarihi İsrail ziyareti iki ülkenin birçok alanda nasıl birlikte çalıştığını yansıtıyor" başlığıyla yayımlanan makalede, söz konusu ziyaretin iki halk arasında varılan "birçok tarihi dönüm noktasının başlangıcı" olacağı belirtildi.

İSRAİL'İ ZİYARET EDEN İLK BAŞBAKAN OLACAK

Modi, İsrail'i ziyaret eden ilk Hindistan Başbakanı olacak. Modi'nin ziyareti ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin 25'inci yıl dönümüne denk geliyor.

Son yıllarda Hindistan ve Çin gibi Asya devleriyle ilişkilerini ekonomik, siyasi ve askeri alanlarda geliştirmeye çalışan İsrail, Modi'nin üç gün sürecek ziyaretine büyük önem atfediyor.

İsrail, nisan ayında Hindistan ordusuna 2 milyar dolarlık füze savunma sistemi satmak için bu ülkeyle anlaşma imzalamıştı

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Elçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Budist kefere müslüman düşmanlığı nelere gadir.
    Cevapla
  • _muhami 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlara karşı düşmanımın düşmanı benim dostumdur düşüncesiyle ittifak kurmuşlar
    Cevapla
  • banamı sordunuz 6 yıl önce Şikayet Et
    hindstanda türkiyenin yolundan gidiyor desenize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak