Katar'dan 'Türk Üssü' açıklaması! Noktayı koydu

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Katar krizi ile ilgili İngiltere'nin başkenti Londra'da gazetecilere çok sert açıklamalarda bulundu.

Katar'dan 'Türk Üssü' açıklaması! Noktayı koydu
Katar'dan 'Türk Üssü' açıklaması! Noktayı koydu
GİRİŞ 05.07.2017 16:00 GÜNCELLEME 05.07.2017 17:06
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik politik ve ekonomik ambargosu hakkında konuştu. Al Sani, çözümün 'diyalog'dan geçtiğini, ambargoyla krizin çözüme ulaşamayacağını açıkladı. Al Sani, Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik politikasını da "agresif ve hakaret dolu" olarak niteledi.

"İZİN VERMEYECEĞİZ"

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Suudi Arabistan liderliğindeki 4 ülkenin ilettiği 13 maddelik talep listesine yönelik Katar'a tanınan sürenin sona ermesinin ardından ilk kez konuştu. Al Sani, "Biz kendi içişlerimize karışılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

'TÜRK ÜSSÜ' AÇIKLAMASI

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Körfez ülkelerinin Türk üssünün kapatılması yönündeki talebine ilişkin "Türkiye ile yaptığımız askeri işbirliği diğer Körfez ülkeleri için neden sorun olsun ki... Bunun olması için bir sebep göremiyorum" dedi.

Al Sani bu sözleriyle, Körfez ülkelerinin söz konusu talebinin kabul edilmediğini ima etmiş oldu.

AL SANİ'DEN İRAN ÇIKIŞI

Al Sani, 13 maddelik listede "İran ile ilişkilerin kesilmesini" talep eden maddeye hitaben, "Ortak gaz sahalarını paylaşıyoruz. İran'la yaşamak zorundayız. İran'la sağlıklı ve yapıcı bir ilişkiye sahip olmak durumundayız" ifadelerini kullandı. 

KAHİRE'DEKİ ZİRVE BAŞLADI

Doha yönetiminin talep listesine resmi cevabı bu gece Suudi Arabistan'a iletilmişti. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın Dışişleri Bakanları ise, gün içinde Kahire'de bir araya gelip Katar'ın cevabını masaya yatırıyor.

KATAR DAYATILAN TALEPLERE CEVABINI İLETMiŞTİ

Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ve Mısır, diplomatik kriz yaşadıkları Katar'ın 13 maddelik talepler listesine verdiği cevabı aldığını duyurmuştu.

Yapılan ortak açıklamada, Katar'ın cevabının belirlenen ek süre içerisinde 4 ülkeye ulaştırıldığı belirtilmişti.

YORUMLAR 17
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    bu dört ülkenin başındakiler tamamen hain ve Siyonist kafir beslemeleridir katar dimdik ayakta kalacaktır
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcımız olsun.galip olan allahtır.
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    bu arapları anlamak mümkün degil müslüman beldeleri aclıkla kan la kasıp kavruluyor şunların yaptıgına bakın cöl de güneşin ne sert ve sıcak oldugu belli
    Cevapla
  • Sabit Kal 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap deyip herkesi işin içine karıştırma. Kolonyalizmin başlamasından bu yana Arapları esir almak için özel programlar uygulanmış, başlarına Kolonyalist efendilerin sözünde çıkmayacak yapılar getirilmiş ve bugüne kadar bu yapı siyonizm tarafından korunmaktadır. Aslında Araplar, siyonizmin esiriler ve bu çarktan bir türlü kurtulamıyorlar, çünkü bütün Batı onlara yükleniyor. Sebebide malum: Petrol ve İslam.
    Cevapla
  • 19_FB_07 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk askeri tüm yarımadanın güvenliği için önemlidir
    Cevapla
  • ethem 6 yıl önce Şikayet Et
    abd yi yanınıza aldınızda türkiyeyi pasifizemi ediceksiniz pyd de öyle olcak sanıyodu afrindekilerin feryadına abd rakka ya odaklandık cevabını verdi bu abd ye güvenip islam ülkelerini karşınıza almayın ey suud ailesi ingilizlerin desteğiyle oturduğunuz krallık koltuğundan türk tekmesiyle inersiniz akıllı olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!