Fransa'dan Hariri'ye davet

Macron, Lübnan Başbakanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Hariri'yi ailesiyle Fransa'ya davet ettiğini ancak bunun kesinlikle bir sığınma olmadığını belirtti.

Fransa'dan Hariri'ye davet
Fransa'dan Hariri'ye davet
GİRİŞ 15.11.2017 23:50 GÜNCELLEME 15.11.2017 23:50

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan Başbakanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Saad Hariri'yi ailesiyle Fransa'ya davet ettiğini ancak bunun kesinlikle bir sığınma olmadığını belirtti.

Macron, İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı'nda Üst Düzey Oturumu açılış seremonisine katılmak üzere geldiği Almanya'nın Bonn kentinde Hariri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"MUHAMMED BİN SELMAN'LA DA GÖRÜŞTÜM, HARİRİ'Yİ BİRKAÇ GÜNLÜĞÜNE DAVET ETTİK"

Hariri'yi ailesiyle birkaç günlüğüne Fransa'ya davet ettiğini ancak bunun kesinlikle bir sığınma olmadığını belirten Macron, "Muhammed bin Selman ve Saad Hariri ile görüştüm ve Hariri'yi ailesiyle birlikte Fransa'ya birkaç günlüğüne davet etmeye karar verdik." dedi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un, Suudi Arabistan Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile görüştükten sonra Hariri ve ailesini Fransa'ya davet ettiği kaydedilmişti.

Hükümet Sözcüsü ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Bakan Christophe Castaner, bugün yaptığı açıklamada, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Saad Hariri'nin, kararı kendi seçimi ise istifasını Lübnan'dan teyit etmesini istiyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...