Esad, Rusya'da Putin ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ve Putin’in Soçi görüşmesi öncesinde Putin Suriye’deki siyasi süreç için Soçi’de sürpriz bir şekilde Esad ile bir araya geldi.

GİRİŞ 21.11.2017 08:40 GÜNCELLEME 21.11.2017 09:30
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin ve Esad bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Putin, Esad'ı teröristlere karşı verdiği mücadeleden dolayı tebrik etti.

Esad da "Rusya siyasi uzlaşının teşvikini mümkün kıldı" ifadelerini kullandı.

Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla yarın Soçi'de düzenlenecek  toplantıda taraflar Suriye'deki gelişmeleri ve bölgedeki son durumu ele alacak.

4 YIL ARADAN SONRA BİR İLK 

Türkiye ile Rusya ilişkilerinde yeni ve kritik bir adım daha atıldı. Suriye krizi yüzünden dört yıldan bu yana Rusya Savunma Bakanlığı’na ait askeri uçaklara hava sahasını kapalı tutan Türkiye, önceki gün Rus askeri nakliye uçağına Türk hava sahasını açtı.

 

 

Rus İnterfaks ajansının haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı’na ait TU-154M nakliye uçağı Moskova yakınlarındaki “Çkalovsk” askeri üssünden havalandıktan sonra Karadeniz ve Türkiye üzerinden uçuşunu gerçekleştirerek Suriye’nin Lazkiye bölgesinde yer alan Rus Hmeymim Hava Üssü’ne iniş yaptı. Böylece uçak en kısa yoldan Suriye’deki Rus Hmeymim Hava Üssü’ne ulaştı.

YORUMLAR 30
  • gerçek 6 yıl önce Şikayet Et
    biz nedersek o..
    Cevapla
  • muhtar 6 yıl önce Şikayet Et
    biz suriyede devrim falan derken önce suriyeyi sonra lübnanı peşinden de iranı tepeleyip en sona da türkiyeye çullanacaklardı. suriye tutmadı şimdi liübnandan başlayıp türkiyeyi yoklayacaklar.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne devrimi kardeşim suriye parçalansında kimler nasıl parçalarsa parçalasın bu sözde devrimcileri de daeş'i de pyd' yi de destekleyenlerde siyonistlerdir amaçlarıda büyük israil'i kurmaktır. Seçimle gelmiş hükümete destek vermeliiyiz suriye parçalanırsa sıra bize gelir. Suriye politikalarımız baştan beri yanlıştır.
    Cevapla
  • PutinMiDost 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ne olacak? Aşağı tükürsen Esed yukarı tükürsen Putin. ....
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye için pkk ne ise suriye içinde muhalif daeş pyd odur.yani suriye'de devlete karşı silahlananların hepsi büyük israil için kulanılıyorlar. neticede esad seçim ile gelen bir başkandır ve sırf israil'e istediğini vermiyor diye katil ilan edildi. cumhurbaşkanımız zamanında bir laf etti 1 haftada gireriz diye halen o lafın arkasından gidiyoruz yoksa bizim suriye ile bir sorunumuz yok. suriye parçalanırsa sıra bize gelecektir.
    Cevapla
  • gölge 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın esad düşmanlığını zamanında esada amerika saldırıp deaşla birlikte kürdistan kurmaya kalkmadımı adamlar Türkiyeye saldıracak siz hala esad diyorsunuz.Bir an önce esad la aramızı düzeltmeliyiz.Rusyaya pyd ofislerini kapatmaları için baskı yapmalıyız.Suudi arabistan,mısır ve diğer bea gibi devletlere karşı iran ve kuvveyt ile dostluğumuzu artırmalıyız.Yoksa topyekün Ülkemize saldıracaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi