ÖSO Süleyman Şah’ı korumak istiyor

2015 yılında DEAŞ ve PKK tehdidi nedeniyle Münbiç’e bağlı Karakozak köyünden Türkiye sınırındaki Eşme köyüne getirilen Süleyman Şah Türbesi’nin eski yerine taşınması gündemde. ÖSO komutanlarından Zekeriya Karslı, “Türbe Karakozak’a taşınsın, biz koruruz” dedi.

ÖSO Süleyman Şah’ı korumak istiyor
ÖSO Süleyman Şah’ı korumak istiyor
GİRİŞ 06.04.2018 09:46 GÜNCELLEME 06.04.2018 10:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2015 yılında DEAŞ ve PKK sabotajları nedeniyle Münbiç’e bağlı Karakozak köyünden Türkiye sınırındaki Eşme köyüne taşınan Süleyman Şah Türbesi’nin yeniden eski yerine götürülmesi gündemde.

PKK'YA BÜYÜK DARBE

“Süleyman Şah’ın naaşının bulunduğu türbe Karakozak’a taşınsın biz koruruz” diyen ÖSO komutanlarından Zekeriya Karslı, cephe hattında Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada böyle bir operasyonun PKK’ya büyük darbe anlamına geleceğini kaydetti. Karslı, “Karakozak bölgesinde 20 Türkmen köyü var ve Mehmetçik ile birlikte atamız Süleyman Şah’ın mezarında nöbet tutmak ve gerektiğinde bu uğurda ölmek bizim için şereftir” dedi. ÖSO saflarındaki Türkmen komutanlardan Karslı, 22 Şubat 2015’te Türk askerinin bölgeden çekilirken Süleyman Şah Türbesi’ni kullanılamaz hale getirdiğini ancak sonrasında DEAŞ’ın da türbe alanını dinamitlediğini belirterek şunları söyledi:

AJANLAR CİRİT ATIYOR

“Münbiç bölgesinde DEAŞ’ın sözde emiri Ebu Hafız Mısri isimli biriydi. Karakozak ve çevresine ise ‘Ebu Ömer’ kod adlı bir Fransız, komutan olarak atandı. Fransız vatandaşı Ebu Ömer’in yardımcılığını ise Ebul Haris el Britani isimli bir İngiliz yürütüyordu. Türbenin dinamitlenerek dümdüz edilmesi kararını bu iki terörist verdi. Benim o dönem DEAŞ içerisinde bazı kaynaklarım vardı. Dinamitleme kararı için 2 gün beklediler. Sonrasında Batılı istihbarat servislerinden alınan talimatla tüm bölgeyi yıktılar. Karakozak bölgesine çok önem veriyorlardı. Bu konuda önceden belirlenmiş bir program dahilinde hareket ettiklerini biliyordum. Sırrin ve Karakozak’ta Ebu Zubeyir el Cezravi isimli bir Suudi Arabistan vatandaşı vardı. CIA’nın adamıydı. Bu isimlerin bölgede olmaları tesadüf değildi ve kısa bir süre sonra da tüm bölgeyi PKK’ya devredip çekildiler.”

 

 

YORUMLAR 4
  • zuppüürr 6 yıl önce Şikayet Et
    süleyman şah mı kaldı ki?
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun ikinci büyük ordusu T.S.K koruyamadı da öso mu koruyacak?
    Cevapla
  • Rıfkı 6 yıl önce Şikayet Et
    Serdar senin aklın erse bugün bu durum olmazdı
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk ordusunu hafife alma bunlar strateji senin aklın ermez bu işlere ÖSO yardımcı olmak istemiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması