ABD'den sürpriz Kuzey Kore açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kuzey Kore talepleri karşıladığı takdirde ABD tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılacağını açıkladı.

ABD'den sürpriz Kuzey Kore açıklaması!
ABD'den sürpriz Kuzey Kore açıklaması!
GİRİŞ 14.05.2018 09:26 GÜNCELLEME 14.05.2018 09:30

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, arasındaki 12 Haziran’da Singapur'da yapılması planlanan görüşme öncesinde, ABD’nin Kuzey Kore’ye uyguladığı tüm ekonomik yaptırımların kaldırılabileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Pompeo, Kuzey Kore’nin, nükleer silah programını tamamen ortadan kaldırmayı kabul etmesi halinde Washington'un Kuzey Kore'ye karşı uyguladığı yaptırımları kaldırmayı kabul edeceğini söyledi. Pompeo, ABD’nin Kuzey Kore’ye yardım etmek konusunda istekli olduğun belirterek, “Kuzey Kore halkına Güney Kore’ye rekabet edebilecek gerçek ekonomik refah koşullar oluşturabiliriz” şeklinde konuştu. Kuzey Kore’nin, Mayıs ayından sonra nükleer tesislerini imha edip ve tamamen kaldıracak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Pompeo, “Amerikan halkına risk yaratabilecek her yerin normalleşmesi, Amerikan halkı ve dünya için iyi bir haberdir" dedi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!