Saldırıya hazırlanan Esad'tan yeni karar!

İdlib’e saldırı hazırlığı içinde bulunan Suriye’nin, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye saldırma ihtimali korkusuyla ülkedeki askeri hava alanlarındaki bütün uçakları güvenli hava alanların nakletme kararı aldığı kaydedildi.

Saldırıya hazırlanan Esad'tan yeni karar!
Saldırıya hazırlanan Esad'tan yeni karar!
GİRİŞ 31.08.2018 12:20 GÜNCELLEME 31.08.2018 12:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye rejiminin, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yapması muhtemel hava saldırısı sebebiyle dün öğleden sonra Humus’taki Sin Havalimanındaki 8 adet Sukhoi Su-24 savaş uçağını Lazkiye’deki Hamim Havalimanına, iki savaş uçağını da Şam uluslararası hava limanına nakletti. 

Suriye rejimi ayrıca, Humus yakınındaki Tifur askeri havalimanından 2 savaş uçağını yakınlardaki Şayrat Havalimanına nakletti. Aynı askeri kaynaklar, rejiminin Nayrab, Hama ve Medresetil Mücenzerat’taki subaylarına buralardaki bütün helikopterlerin ve savaş uçaklarının Hmeymim, Şayra ve Mezze’ye nakletmeleri emrini verdiğini belirtti. 
Suriye son iki gün içinde üç adet L 29 delfin jetini Nayrap’tan Şayrat’a ve Medrese el Mücenzerat’ta ve Hama’daki savaş helikopterlerini Mezza’ya nakletti. 

 

 

Resmi bir ziyaret için Moskova’da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD, İngiltere ve Fransa’yı Suriye’ye yapmaları muhtemel olan hava saldırısı konusunda uyardı. 

Muallim, Suriye rejimine desteği sebebiyle Rusya’ya müteşekkir olduklarını belirterek Rusya’nın önceliğinin ülkenin yeniden inşası ve mültecilerin geri dönmesi olduğunu belirtti. 

Muallimin açıklamasının, Rusya’nın ABD ve müttefiklerinin Suriye rejimine karşı bir hava saldırısı başlatmak için Washington’un bölgeye 70 tane stratejik savaş uçağı ve destroyer gönderdiğini söylemesinden sonra geldi. Diğer taraftan, Rusya Cumartesi günü Akdeniz’de büyük çaplı bir askeri tatbikat yapacağını açıkladı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Esed suriyede sembolik bir isim ne dostlari ne düşmanları adam yerine koyuyor Putin hmeymim hava alaninda resmi gecit yaptiginda basit bir subay esedin ensesinden tutup disari firlatmisti suriyede esad kaybetti iran pis bir mendil gibi kullanıldı rusya şimdilik kazandı ama yakın bir çağda islam ummeti oyle bir intikam alacak ki bin yıl sonra bile kitaplarda anlatılacak allah islam maskesi takan islamcilarin foyasini ortaya çıkarmak için mukadderati böyle belirledi
    Cevapla
  • Tamam 5 yıl önce Şikayet Et
    İdlipteki radikal islamcı teröristler dedeniz Yezid’in yanına gitmek için siyah kefenlerinizi hazırlatın Sizin pis leşleriniz için dergah ta lokum dağıtacam Ali’nin ordusu geliyor
    Cevapla
  • ramazan kh 5 yıl önce Şikayet Et
    ya şu adam yaşı yor ya valla hi ben diyecek söz bulamıyorum artık. rahmetli necimettin erbakan hoca kıprıs harekatın da hatırlayın allah aşkına vur bitir bu esedi de dünya lider görsün başkan ım
    Cevapla
  • osman güven 5 yıl önce Şikayet Et
    oyna bakalım son kozlarını. inşallah abd Fransa İngiltere bir olur tüm hava alanı ve askeriyelerini vurur. öyle bakakalırsın. artık nere kaçarsan
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Katil esad bir gün gelir saddam gibi asilirsin Insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor