Keşke o beyaz şapka olmasaydı!

Melania Trump, ilk solo yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdiği Afrika turunda kıyafetleriyle de dikkat çekti. Kenya ziyaretinde 19'uncu yy'de kolonyal dönemdeki sömürgecilerin taktığı şapkayı takarak sosyal medyada eleştiri oklarını üzerine çekti. Afrika turunun son durağı için Mısır'daki kıyafet tercihi de çok konuşuldu

Keşke o beyaz şapka olmasaydı!
Keşke o beyaz şapka olmasaydı!
GİRİŞ 07.10.2018 17:43 GÜNCELLEME 07.10.2018 17:43
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Ancak Melania Trump’ın önceki gün Kenya’da bir hayvan barınağında yavru filleri besledikten sonra çıktığı safaride beyaz şapka takması tartışma yarattı. Çünkü o şapkanın yıllar önce Afrika’ya gelen sömürgeci Avrupalıları çağrıştırdığı ifade edildi.

 

 

İngiliz The Guardian gazetesi söz konusu şapkaların beyaz sömürgecileri sembolize ettiğini belirterek "bir statü ve baskı simgesi" diye yazdı.

SON ZİYARETİ MISIR'A OLDU

Afrika turunun son durağı için Mısır’a giden ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın kıyafet tercihi, sosyal medyada gündem oldu. Melania Trump'ın beyaz şapkası "koloni" dönemini anımsattı.

First Lady’nin Mısır gezisinde giydiği kıyafetler ise sosyal medyada gündem oluşturdu. Bazı sosyal medya kullanıcıları Melania Trump kıyafetlerini "Şık Maceraperest" olarak değerlendirdi. Kullanıcılar Melania Trump’ın kombini ile "Indiana Jones film serisinden fırlamış gibi durduğunu" söyledi. Bazı kullanıcılar ise First Lady’yi 1920’li yıllarda arkeologların giydiği kıyafetleri kopya etmekle suçladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 45
  • mhcivelek 5 yıl önce Şikayet Et
    keşke o şapka olmasaydı diyeceğinize düşünün size diyorlarki bizler sizi sömürmeye talibiz... uyansanıza yahu
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sömürdükleri bizzat izat etmiş..
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    kan emici vampir kiyafeti giyse de olurmus
    Cevapla
  • son osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    bence bu kocasına karşı bir başkaldırı örneği içeriyor, içindeki öfkenin dışarıya farklı bir tutum sergileyerek çıkması diye düşünüyorum
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    kafa aynı kafa dünya aynı dünya ne değişti zannediyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL