BM'den önemli açıklama: Çağrı yapıyoruz

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan'da dün görülmeye başlayan davayı takip ettiklerini belirterek, "Bu olayın en başından beri adalete vurgu yapıyoruz ve uluslararası aktörlerin müdahil olduğu bağımsız bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz" dedi.

BM'den önemli açıklama: Çağrı yapıyoruz
BM'den önemli açıklama: Çağrı yapıyoruz
GİRİŞ 04.01.2019 13:18 GÜNCELLEME 04.01.2019 15:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sözcü Ravina Shamdasani, Suudi Arabistan'da dün görülmeye başlayan Cemal Kaşıkçı davasıyla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

 

 

Kaşıkçı davasını takip ettiklerini ancak bunu yeterli bulmadıklarını aktaran Shamsadani, "Bu olayın en başından beri adalete vurgu yapıyoruz ve uluslararası aktörlerin müdahil olduğu bağımsız bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Shamsadani, Suudi Başsavcılığın cinayetle ilgili 5 kişinin idamını talep etmesine ilişkin ise BM'nin her koşulda idam cezasına karşı olduğunu hatırlattı.

 

 

Öte yandan, BM'nin dünkü duruşmayı takip ettiğini söyleyen Shamsadan, Suudi yetkililerle konuyla ilgili görüşmeler yapmaya devam ettiklerini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • gülsen 5 yıl önce Şikayet Et
    BM kendisini etkin ve yetkin bir kuruluş zannediyor, yazık sıfır olduğunun farkında değil hala
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Katil belli zaten, Prens Salman...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!