ABD'den yeni Venezuela hamlesi!

ABD, Venezuela'daki krizi görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyini cumartesi günü acil toplantıya çağırdı.

ABD'den yeni Venezuela hamlesi!
ABD'den yeni Venezuela hamlesi!
GİRİŞ 24.01.2019 21:25 GÜNCELLEME 24.01.2019 23:45
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD'nin BM Daimi Temsilciliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyini cumartesi günü yerel saat ile 09:00'da toplantıya çağırdığını duyurdu.

 

 

POMPEO DA KATILABİLİR

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da toplantıya katılması bekleniyor.

 

 

Venezuela'da dün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. 

Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise başkent Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'in balkonundan binlerce Venezuelalıya seslenmiş, ABD ile tüm ilişkileri kestiğini ve bu ülkenin diplomatlarına Venezuela'yı terk etmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    allahım bu ve bu gibi vatan millet ümmetimuhammet milletleri ve devletleri iç ve düşmanlarını kahret perişan et halak et yok et .şüpe yokki galip olan sadece ve sadece sensin allahım.amin.
    Cevapla
  • bİMO 5 yıl önce Şikayet Et
    ne de olsa BM ellerinde..eşkıya devleti ABD
    Cevapla
  • isyan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah belani versin abd
    Cevapla
  • Osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump sen kendi icislerini hal et abd de kriz buyuyorken sanane Venezuela dan. Ne kadar sapiksin.derdini gizleyemesin dikkati Venezuelaya cek kendi isine bak!
    Cevapla
  • mrt 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin Venezuela ya uyguladığı darbe ye Şaşırdık mı? tabiki hayır; çünkü 2011 eylül saldırısından sonra Dünya dengeleri değişti, dünyanın jandarmalığını yapan abd saklı,gizli yaptığı işleri artık alenen yapmaya başladı. Bu fotoya dikkatli bakın her şey bunların altından çıkıyor. 15 temmuz da öylee....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...