Ayrılıkçı gruplar saldırdı! 15 kişi öldü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki Kuzey Kivu eyaletinde Ugandalı ayrılıkçı grupların saldırısında 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ayrılıkçı gruplar saldırdı! 15 kişi öldü
Ayrılıkçı gruplar saldırdı! 15 kişi öldü
GİRİŞ 05.06.2019 16:54 GÜNCELLEME 05.06.2019 16:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulusal basındaki haberlere göre, Beni Vali Yardımcısı Bakwanamaha Modeste, Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri (ADF) tarafından Beni kentinde saldırı düzenlendiğini belirtti.

 

 

Modeste, "Üzülerek belirtmek isterim ki ayrılıkçıların düzenlediği saldırıda 13 sivil ve 2 asker hayatını kaybetti." dedi.

KDC ordusu, Kuzey Kivu eyaletinde nisan başından bu yana Ugandalı isyancılara yönelik operasyonlar düzenliyor. Son olarak 5 gün önce ordunun düzenlediği operasyonlarda 26 ADF üyesi öldürmüştü.

 

 

Uganda'da 33 yıldır iktidarda bulunan Yoveri Museveni rejimine karşı 1995'te kurulan ADF, ülkesinden sürüldüğünden bu yana KDC'nin Kuzey Kivu eyaletinde faaliyet gösteriyor. ADF, Ekim 2014'ten bu yana Beni kentinde çok sayıda saldırı düzenledi.

KDC'nin, Ruanda, Uganda ve Burundi ile sınırı bulunan doğusu, 20 yıldır doğal kaynakların kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırıları ve çatışmalarına sahne oluyor.

Resmi kaynaklara göre, KDC'de 2017'den bu yana yaklaşık 2 milyon kişi, ülkenin farklı yerlerindeki şiddet olayları nedeniyle evlerini terk etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • suleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    oralarda karışık,sudan da karisik,İran karisik,Somali zaten karisik Allah cc müslümanların yardimcisi olsun,turkiyemizdeki ummeti muhammedide muhafaza etsin insallah,turkiyem uyan dicem ama,chp zihniyeti hic bizaman uyanamaz zannetmiyorum,cahal kesim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!