İki lider bir araya geldi!

Normandiya Çıkarmasının 75. yılı anma törenine katılan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve ev sahibi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede çevrecilik, ticaret ve temel haklar üzerine çalışmaların görüşüldüğü öğrenildi.

İki lider bir araya geldi!
İki lider bir araya geldi!
GİRİŞ 07.06.2019 17:38 GÜNCELLEME 07.06.2019 17:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İkinci Dünya Savaşında Avrupa'yı ve Fransa'yı Nazilerden kurtarmak için İngiltere, ABD ve Kanada birliklerinin ortak olarak gerçekleştirdiği Normandiya Çıkarmasının dün gerçekleştirilen 75. yılı anma törenine katılan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve ev sahibi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün ikili görüşme gerçekleştirdi.

 

İkili lider, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi.

''75 yıl önce 2 bin Kanadalı asker Avrupa’yı Nazilerden kurtarmak için hayatını kurban etti'' diyen Macron ''İki gündür yaşadığımız duygu dolu anlar tarihimizin kopmayacak bağlar kurmasının sonucudur'' ifadesini kullandı.

 

Karşılıklı güven paylaştıklarını ve ortak değerler savunduklarını açıklayan Macron, ''Bakanlarımız ve biz G7'de Kanada’da Fransa’ya başkanlık geçişinin birbirine bağlı şekilde yapılması için çalıştık, özellikle geçen yıl başlatılan kadın hakları, eğitim, doğa, yapay zeka gibi konularda çalışmaların devam ettirilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz'' dedi

Birleşmiş Milletler bünyesinde Kanada'nın Mali’deki güvenlik ve barış çalışmalarından dolayı teşekkür eden Macron ''2017’den beri çok güzel çalışma yapıyoruz ortak şekilde, iklim sorunu ile ilgili yapılan raporlar hazırlandı, bundan sonra daha da ileri gitmek istiyoruz. Raporların, hazırlanan çalışmaların yasalaşması için adımlar atılacak'' dedi.

 

TARİHİ BAĞLARIMIZI KUVVETLENDİRMEK İSTİYORUZ

 

Davet edildiği anma töreni için teşekkür eden Başbakan Trudeau, 2019 itibari ile Fransa Kanada arası 90 yıllık diplomatik ilişkilerinin savaş sırasında daha yakınlaştığını dile getirdi. G7 Başkanlığının Kanada'dan Fransa’ya devredileceğini dile getiren Trudeau başlattıkları çalışmaları Fransa'nın devam ettireceğini söyledi. Birlikte özellikle iklim ile ilgili çalışmaları sayesinde gemilerin karbon salımını azalttıklarını dile getiren Kanada Başbakanı ''Yine havacılıkta da azalması için çalışıyoruz'' dedi.

''Tarihi bağlarımızı kuvvetlendirmek istiyoruz'' diyen Trudeau, iki liderin hedeflerini ve çalışmalarını özetlemek için ''daha eşit, daha yeşil ve daha verimli bir gelecek için çalışıyoruz'' açıklamasını yaptı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • ugur gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    bunu da barışı kutlamış gibi göstermeleri düşündürüçü, Fransa dünya da ne kadar savaş varsa hepsine silah satıyor.
    Cevapla
  • sibel 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar da sevgi dolular degil mi, bu sevgi dolu liderler dünyada arttıkça, ırkçılık da bir o kadar arttı çok ilginç değilmi. dopdolu oldukları sevgi ve barış hisleri bu durum karşısında ACABA dedirtiyor
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Çiban başlarından üçüncüsü fransa ikincisi ingiliz birincisi israil+abd terör devletleri.yani kanada bir halt değil,abd nin arka bahçesi.
    Cevapla
  • Hsk 4 yıl önce Şikayet Et
    İki vampir bir arada
    Cevapla
  • Fransız kolonisi 4 yıl önce Şikayet Et
    1880-1960 Mali bir Fransız kolonisi.. Extremist entegrist fondamentalist Jüdeo-hristiyanist Evanjelist Terorist ASALA FETÖ PKK ISID DAES PYD PEJAK YPG Finansörü => işgalci kolonyalist esklavajist Fransa, Afrika'daki sömürge devletlerinin bağımsızlığını kazanmasına rağmen kirli ellerini üzerlerinden çekmedi. Fransa, 1958 yılında bağımsızlığı kazanan ülkelerden 'koloni vergisi' almaya başladı.Fransa'nın eski sömürgeleri Benin, Burkina Faso, Gine, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi ve Gabon günümüzde vergi ödemeye devam ediyor.Fransa, 'koloni vergisi' adı altında 14 ülkeden her yıl 500 milyar dolar para topluyor..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil