ABD ve İngiltere'den Rusya hamlesi: Sahte bilgi sızdıracaklar!

ABD ve İngiltere'nin İstihbarat birimleri, yeni yaptırımlara gerekçe olması için Putin'in yakın çevresi ile ilgili sahte bilgiler sızdırmayı planlıyor.

ABD ve İngiltere'den Rusya hamlesi: Sahte bilgi sızdıracaklar!
ABD ve İngiltere'den Rusya hamlesi: Sahte bilgi sızdıracaklar!
GİRİŞ 13.07.2019 17:04 GÜNCELLEME 13.07.2019 17:04

Sputnik'in yayınladığı askeri bir diplomatik kaynağa dayandırılan habere göre, ABD ve İngiltere İstihbarat servisleri 2015'te gerçekleşen Panamagate skandalının benzeri için hazırlanıyor.

 

 

ABD ve İngiltere istihbarat servislerinin, Putin'in yakın çevresi ve Rusya Savunma Bakanlığı ile ilgili sahte bilgiler hazırladıklarını iddia eden askeri kaynak, "Şuanda Batı özel servisleri tarafından organize edilen Rus karşıtı kampanya, Putin'in yakın çevresini ve Savunma Bakanlığını itibarsızlaştırmak için düzenleniyor. Amerikan ve İngiliz istihbaratları, Rusya ile ilgili sahte bilgiler ürettiler" dedi.

Kaynak, sahte bilgi senaryosunun sebebinin Rusya'ya yaptırım uygulamak için gerekçe hazırlamak olduğunu belirtti.

Sahte bilgiler, George Soros ve William Browder gibi etkili finansörlerin vakıfları tarafından kontrol edilen medyada toplanacak. Kaynağa göre sahte bilgi kampanyası, ABD makamları tarafından desteklenen Radio Freedom ve Current Time haber ajanslarını da kapsayacak.

Rapora göre, kampanya, devlet dairelerine bağlı olmayan kuruluşlar tarafından yayınlanacak sahte bilgiler ile Panamagate şablonunu takip ediyor.

 

 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!