Rusya'nın kara gücüyle destek verdiği ortaya çıktı

Rusya, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Beşşar Esed rejimine hava desteğinin yanı sıra muhaliflere karşı operasyonlarında bir süredir kara güçleriyle de destek sağlıyor.

Rusya'nın kara gücüyle destek verdiği ortaya çıktı
Rusya'nın kara gücüyle destek verdiği ortaya çıktı
GİRİŞ 19.07.2019 17:31 GÜNCELLEME 19.07.2019 17:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eylül 2015'te terör örgütü DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle Suriye'ye müdahale eden Rusya, rejime verdiği desteği sürdürüyor. 

 

 

Moskova yönetimi kabul etmese de hava desteğinin yanı sıra Rus kara güçlerinin de bir süredir İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Beşşar Esed rejimi saflarında muhaliflere karşı operasyonlarda yer aldığı biliniyor. 

Suriye'nin İdlib kentinde askeri muhaliflerin çatı kuruluşu ve ÖSO bileşeni Ulusal Özgürleştirme Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hama'nın kuzey kırsalındaki son çatışmalara Rus özel kuvvetler dahil oldu. Esed rejimine Rusya'nın havadan destek verdiğini, sivil yerleşimlere saldırı düzenleyip katliamlar işlediğini, yaşam merkezlerini hedef aldığını hepimiz biliyoruz." diye konuştu.

 

 

Rus güçlerinin Hama'nın kuzey ve batı kırsallarında süren çatışmaları bir operasyon odası üzerinden yönettiğini belirten Mustafa, "Sözde Esed rejimine bağlı olan ve 'Kaplan Güçleri' adı verilen 5. Lejyon'un başını Rus kuvvetler çekiyor." ifadelerini kullandı.

Mustafa, şöyle devam etti: "Özellikle Lazkiye'nin kuzey kırsalında Kebbine ve Hama'nın kuzey kırsalında Hammamiyat eksenlerinde rejim güçlerinin ilerlemesi engellenince, Rus özel kuvvetlerinin müdahil olarak sıcak cephe hatlarına doğrudan top atışları düzenlediklerini gözlemliyoruz. Kaplan güçlerine destek veren Rus özel kuvvetlerinden askerleri, Hammamiyet köyü ile tepesini geri alması sırasında yayılan görüntülerde görmüştük."

Rusya'nın savaş uçakları, insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçlarıyla rejime destek verdiğinin bilindiğini anımsatan Mustafa, "Bu defa farklı ve kapsamlı bir şekilde Rusya'ya ait piyade birliklerinin rejim güçleri ile ön saflarda çatıştığını görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki durum

Rejim güçleri, Rusya'nın yardımıyla 17 Eylül 2018'de Soçi'de Ankara ve Moskova yönetimleri arasında imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor.

Askeri muhalifler, hava saldırıları gerçekleştiren Esed rejimi ile Rus hava kuvvetlerinin bombardımanlarını kolaylıkla ayırt edebiliyor. Rus yapımı olan ama eski teknolojiye sahip rejim uçakları saldırıları yüksek irtifadan yapamıyor, alçalarak hedefe doğru yaklaşıp geniş alanları vuruyor. Nokta atışı yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla tutulduğu için tahribat daha geniş bir çevreye yayılıyor. Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkarıyor. Rus uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yere ulaşmıyor. Rus saldırılarında ilk duyulan ses, bombaların infilak ettiği anda oluyor. Ayrıca, rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rus uçaklarının en az ikisi bir arada havalanıp saldırıyor. Saldırılarda kullanılan mühimmat kalıntılarından eski nesil olanların rejime, yeni nesil olanların ise Ruslara ait olduğu anlaşılıyor. Muhalifler uçakları, üslerin çevresinde ve ülkenin kilit noktalarına kurulmuş ekipmanları yardımıyla büyük ölçüde tespit edebiliyor.

Esed rejimi ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusya'nın İdlib mutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018'den beri ateşkesi ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırılarda ise 553 binden fazla sivil yerlerinden edildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşşar Esed ve destekçilerinin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne 26 Nisan-12 Temmuz'da düzenlediği saldırılarda 157'si çocuk, 111'i kadın 606 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    İçerideki Ruscu Lara ders olsun,. S400 aldık diye, 100 tane su35-57 alalım, çin Rusya ile yeni birlik kuralım diyenlere ders olsun. Bırakın sağa sola yaslanmayı, ha ABD ha Rusya çok mu farklı sanıyorsunuz. Daha geçen gün İdlib güvenlik bölgesinde askerimizi şehit eden bu terörist Ruslar değil mi ? Herkes kendine gelsin bir an önce.
    Cevapla
  • FARKINDAYIZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın amacı Türkiye'yi güçlendirmek değil, Türkiye ile Batılıları karşı karşıya getirip NATO'yu parçalamak. Rusya Türkiye'nin NATO'dan atılması için gereksiz yere her gün yeni bir haber yayınlayıp NATO'yu Türkiye'ye karşı tahrik ediyor. Batıdaki Siyonist medya sektörü ve devletlerin güç odaklarının Siyonist yöneticileri de bu haberleri kullanıp Avrupalıları ve Amerikalıları Türkiye'ye karşı tahrik ediyor, Türkiye düşmanlığını körüklüyor. Siyonistlerin bu planı gerçekleşirse mevcut güç dengesi çöker, NATO dağılır, Avrupa savunması çöker, Türkiye yalnız kalır, Rusya savaşa girmek için cesaret kazanır ve 3. Dünya Savaşının çıkması için gereken zemin hazırlanmış olur. Maalesef durum bu!
    Cevapla
  • M~E~T~İN 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim sevgili arkadaşlar vatanperver abilerim ablalarım Amerika nekadar alçak ve hain üçkağıtçılar ise Rusya da bir okadar öyledir asla bizlere dost olamazlar
    Cevapla
  • rusya bu 4 yıl önce Şikayet Et
    yalancı rusya.
    Cevapla
  • selami 4 yıl önce Şikayet Et
    iste bu buyuk bir sorun olacak turkiye ile rusya arasinda ! bu yuzden hic bir zaman ne ruslara ne abd ne ab ye kisaca kimseye guven ve muhabbet duymayacaksin ! erseyin sadece ve sadece cikar iliskisi uzerine kurulu oldugunu unutmamak gerektir , yoksa seni her zaman meydanin ortasinda oynatirlar ! turkiyenin dostu yorktur! dusmani coktur! bu hep boyle olmustur ve oyle de olmaya devam edecektir! Allah erdogan yardim etsin devletimize zeval vermesin guc ve kuvvet daime etsin amin !
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    büyük balık küçük balığı yer,öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı