Trump'tan kritik 'Türkiye' daveti!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye ve S-400 konusunu görüşmek üzere önde gelen Cumhuriyetçi senatörleri Beyaz Saray'a davet ettiği bildirildi.

Trump'tan kritik 'Türkiye' daveti!
Trump'tan kritik 'Türkiye' daveti!
GİRİŞ 20.07.2019 03:21 GÜNCELLEME 20.07.2019 03:49
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan ve toplantı organizasyonunda bulunan 2 yetkiliye dayandırılan haberde, muhtemelen görüşmenin salı günü yerel saatle 16.00'da yapılmasının planlandığı ifade edildi.

 

Haberde, toplantı davetiyesinin bir kopyasına da ulaşıldığı, davetiyede "Başkan Donald Trump adına... Türkiye hakkında" ibaresinin yazılı olduğu belirtildi.

'NE YAPABİLECEĞİMİZE BAKIYORUZ'

 

ABD Başkanı Trump, Türkiye konusunda dün yaptığı son açıklamasında, Barack Obama yönetiminin Türkiye ile ilgili hatalarına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Birçok bakımdan çok zor bir durum. Türkiye bağlamında önceki yönetim çok büyük hatalar yaptı ve bu çok kötü. Dolayısıyla şu anda (yaptırımlar konusuna) buna bakıyoruz, ne yapabileceğimize bakıyoruz. Henüz (kararımızı) açıklamadık."

Trump, bu açıklamasından kısa süre önce de "Türkiye'ye yaptırım getirecek misiniz?" şeklindeki bir soruya, "Hayır. Şu anda buna bakmıyoruz." yanıtını vermişti.

Önceki gün Beyaz Saray ve Pentagon'dan yapılan açıklamalarda, S-400'lerden dolayı Türkiye'nin artık F-35 projesinin parçası olamayacağı, bununla birlikte ABD'nin Türkiye ile stratejik ilişkisine halen çok değer verdiği kaydedilmişti.

YORUMLAR 43
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Ama bız deger vermıyoruz artık dussun artık bu maskeler bızım abdlı ortagımız fılan yok artık .
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin ne yapacaginin hic bir önemi anlami yok biz ne yapicaz i konusmaliyz PATRIOT istedik vermediler füze istedik vermediler iha istedik vermediler f35 i vermiyor hatta ortakligi dahi bitirme hesaplari yapiyorlar BIZ BU NOKTA DA abd ye nato ya rest cekip ya vericeksiniz yada her seyi biz sonlandiracaz ki buna da hakkimiz var itraile verilen ucaklar bizim hakkimiz ama bizden önce itrail alabiliyor onunki para da bizimki esek mi diyemiyorlar gerekirse incirlik nato üsleri dahi kapatilir gerisi sizin sorunuz deyip topu onlarin kucagina atamiyoruz patlicak sa onlarin kuca´ginda patalsin ne bu ya!!
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamların tek gündemi TÜRKİYE.Biz her zamankinden daha fazla UYANIK olmalıyız. Onların bir sonraki hamlelerini düşünüp ona göre ÖNLEM almalıyız.Şah MAT yani.
    Cevapla
  • temel 4 yıl önce Şikayet Et
    ey terörist abd her yaptırım ayağına dolaşıyor. bunu kavrayamadın mı.???
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Iranin ingiltereye yaptigi gibi dim dik durup karsi adimlar atmaliyiz. Dunya 5 ten buyuk. Artik Rusya Iran ve Turkiye bir olup bati ve araplara iyi ders vermeliler
    Cevapla
  • Haldun 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi, Ruslar can dostumuz İran da kankamïz zaten. Yok arkadaş ülkede bir oranın bir buranın kucağına atlayan bir güruh türedi. Suriye İdlib güvenlik bölgesinde askerimizi şehit edenler Ruslar, gözünü aç ve olanları gör. Adamlar küçük bir çıkar tutmayan yerde senin askerini orada şehit ediyor. Aklınızı başınıza alın. Suriye de binlerce Müslüman ı öldüren bu ikisi ( ABD ve Avrupa'dan daha fazla) Türkiye nin raporlarını iyi oku.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor