İtalya'dan Fransa'ya: Sizin göçmen kampınız değiliz!

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, İtalya’nın Avrupa’ya gelen göçmenleri ağırlama konusunda artık istekli olmadığını ve bundan böyle Brüksel, Paris ve Berlin’in göçmen kampı olmayacaklarını bildirdi.

İtalya'dan Fransa'ya: Sizin göçmen kampınız değiliz!
İtalya'dan Fransa'ya: Sizin göçmen kampınız değiliz!
GİRİŞ 21.07.2019 16:47 GÜNCELLEME 21.07.2019 16:47
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İtalyan basınında yer alan habere göre, Salvini, Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner’e göçmen konusuna ilişkin bir mektup yollayarak ülkesinin yaklaşımını bir kez daha ortaya koydu.

 

 

Mektubunda, İtalya olarak bu konuda kendilerine saygı gösterilmesini beklediklerini ifade eden Salvini, "İtalya, artık Avrupa’ya gelen tüm göçmenleri ağırlamaya istekli değil. Fransa ve Almanya, buna en çok maruz kalan bizim ve Malta gibi ülkelerin taleplerini görmezden gelerek göç politikalarına karar veremezler. Biz artık Brüksel, Paris ve Berlin’in göçmen kampı olamayız." ifadelerini kullandı.

Basında çıkan haberlerde, söz konusu mektubun yarın Fransa’nın ev sahipliğinde Paris’te göç sorununa çözüm bulmak amacıyla yapılacak olan ve Avrupa Birliği (AB) Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos ile 28 AB üyesinin içişleri ve dışişleri bakanının katılacağı toplantı öncesinde gönderildiğine dikkati çekildi. 

 

 

AB Dönem Başkanı Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de geçen perşembe, Fransa, Almanya, İtalya ve Malta arasında içişleri bakanlarının katılımıyla yapılan dar kapsamlı gayriresmi göç toplantısında taraflar bir uzlaşıya varamamıştı.

Fransa ve Almanya’nın göçmenlerin denizden kurtarıldıktan sonra herhangi bir pazarlığa girmeden ilk güvenli limana taşınması ve oradan sistematik şekilde diğer ülkelere dağıtılması teklifi, İtalya ve Malta tarafından kabul edilmemişti.

İtalya ve Malta’nın "göçmenlerin denizden kurtarıldıktan sonra ilk ve en yakın güvenli limana götürülmesi" tezine karşı çıktıkları, buna da gerekçe olarak, göçmenlerin ilk geldikleri ülkede kalacağı endişesi ve yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesinin güç olmasını gösterdikleri basına yansımıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Herdem 4 yıl önce Şikayet Et
    Reiiis, Allah rızası için ufak ufak görmezden gelin. Gidene dur demeyin.
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz avrupa birliği ülkeleri olarak mülteciler için Türkiye ye para göndermemeye devam edin. En ufak bir çatlak ile böyle davranan avrupa birliği ülkeleri, Türkiye sınırları açıp da mültecileri avrupa saldığında, nasıl davranırlar acaba ? Kolay bir tahminle diyebiliriz ki.. Ortada ne avrupa kalır, ne de birliği. Parçalanmaktan nefes bile alamayacakları da bir gerçek..
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    bir kac yüz mülteci yüzünden avrupa bir birine düsüyor BIZ NE YAPALIM savas mi ilan edelim yaa!! hem vaad edilen yardim lar i vermiyorlar hem halen bizi sucluyorlar kapilari acalim hacli avrupasinin bir birini nasil yedini izleme ye otur seyret kuduz it gibi birbirlilerine düserler hele birde yüzbinleri ege den yunan a organize sekilde gönderdini hayal et zaten ac olan yunan ne yapar merak ediyorum dogrusu
    Cevapla
  • s400 4 yıl önce Şikayet Et
    gocmenlere gemi tahsis edin onlarda fransaya kadar gidebilsinler sizde kurtulun bu dertten
    Cevapla
  • Italyano 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söz etmiş, sorun olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi