Savcı insafa geldi! Ölüm bekleyişi son buldu

İtalya'nın Lampedusa Limanı açıklarında bekletilen yaklaşık 100 sığınmacı 19 gün sonra karaya ayak bastı. Öte yandan Avrupa Birliği'nden (AB) üyesi beş ülke, 19 gündür denizde bekleyen Open Arms gemisindeki göçmenleri İspanya, Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Portekiz alacak.

Savcı insafa geldi! Ölüm bekleyişi son buldu
Savcı insafa geldi! Ölüm bekleyişi son buldu
GİRİŞ 21.08.2019 09:28 GÜNCELLEME 21.08.2019 15:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms gemisindeki 100'den fazla sığınmacı 19 gündür denizde bekletiliyordu.

Open Arms'tan yapılan açıklamada gemide durumun her geçen dakika daha karmaşık bir hal aldığı ve kontrolün sağlanmasının zorlaştığı belirtilmişti. Hatta 10'dan fazla sığınmacı, gemiden atlayıp karaya çıkmaya çalışmıştı.

 

 

Dünya kılını dahi kıpırdatmıyor! Çaresizlikten denize atlıyorlar

Durum üzerine İtalyan savcı, iki doktor eşliğinde gemide incelemelerde bulundu. Ardından da gemidekilerin derhal tahliye edilmesini istedi. Gemiye de el konulması talimatı verdi.

Sığınmacılar karaya tek tek çıkarılarak kayıt altına alındı.

Bu arada, İspanyol hükümeti, Open Arms için önce Algeciras limanını açtığını belirtmiş, ardından STK'den gelen "uzak" tepkileri üzerine Balear adalarından Minorka'yı önermişti. Open Arms'tan bu ikinci öneriye de bugün "İspanya'ya gidecek durumumuz yok" yanıtı verildi.

Gemiden dün gece tahliye edilen 9 kişinin ardından kalanların sayısı önce 98'e, son olarak da denize atlayanların ardından 89'a inmişti.

YORUMLAR 1
  • TÜRKOĞLUTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdilik medyatik oldukları için kurtuldular. yakında çaktırmadan asimilasyon ve organları alınıp telefasyon olacaklar. avrupa bu !!! insan ölüsünden sabun yapan avrupa !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat