Macron hakaretlerini geri alırsa G7’nin yardımını kabul edebiliriz

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ''hakaretlerini'' geri alması durumunda G7 ülkelerinin Amazon yangınları için yardım teklifini kabul edeceğini söyledi.

Macron hakaretlerini geri alırsa G7’nin yardımını kabul edebiliriz
Macron hakaretlerini geri alırsa G7’nin yardımını kabul edebiliriz
GİRİŞ 27.08.2019 17:30 GÜNCELLEME 27.08.2019 18:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Amazon orman yangınlarının söndürülmesi için 22 milyon dolarlık G7 yardımını reddeden Bolsonaro'nun sağkolu, yangınlarla ilgili Brezilya hükümetini eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı'na çattı: "Dünya mirası Notre Dame Katedrali'ndeki öngörülebilir bir yangını bile önleyemezken ülkemizle ilgili bize ders mi vermek istiyor?"

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Macron hakaretlerini geri çekmediği sürece, G7 ülkelerinin Amazonlar için yardım teklifini reddedeceklerini söyledi. Bolsonaro, ''Her şeyden önce Macron hakaretlerini geri çekmek zorunda. Bana yalancı dedi. Biz Fransa'dan herhangi bir şeyi kabul etmeden önce Macron bu kelimeleri geri alsın ve konuşalım. Önce sözlerini geri alır, sonra teklifi sunar, ben de sonra cevap veririm'' dedi.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Facebook'ta Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un eşi Brigitte'in yaşıyla alay eden bir paylaşıma ''Adamı küçük düşürmeyin ha ha ha'' şeklinde yorum yapmıştı. Macron, ise Bolsonaro'nun yorumlarının son derece kaba olduğunu belirterek Brezilya halkının, ''işini iyi yapacak bir lider'' bulacaklarını umduğunu söylemişti. Bolsonaro daha önce de Macron’u ''sömürgeci'' gibi davranmakla suçlamıştı. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletlerin becereksizliği işte bu tür olaylarda göze çarpıyor. Brezilya bir yangınla bile başa çıkamıyorlar ama kendini yakın geleceğin ekonomik devi olarak tanıtıyor. Maşallah dünyada bol olan bir şey var o da özgüven!!!
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Garibaldiyan soysuzlari sizi.
    Cevapla
  • bu şöyledir 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika fransa savaşının kuklaları. yiyin birbirinizi. katla da ye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır