Türkiye düşmanlığı ile nam salan Cem Özdemir'e Almanya'da kötü haber

Yeşiller eski eş Türkiye düşmanlığı ile nam salan Cem Özdemir'e Almanya'da kötü habergenel başkanı Cem Özdemir partisinin meclis grup eş başkanlığı için düzenlenen seçimi kazanamadı.

Türkiye düşmanlığı ile nam salan Cem Özdemir'e Almanya'da kötü haber
Türkiye düşmanlığı ile nam salan Cem Özdemir'e Almanya'da kötü haber
GİRİŞ 25.09.2019 10:20 GÜNCELLEME 25.09.2019 17:31
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Almanya'da Yeşiller partisi milletvekili ve eski eş genel başkanı Cem Özdemir, partisinin meclis grubu eş başkanlığı seçimini kazanamadı. Eş meclis grubu başkanlığı seçimine Bremen milletvekili Kirsten Kappert-Gonther ile birlikte katılan Özdemir, Anton Hofreiter ve Katrin Göring-Eckardt karşısında başarılı olamadı. Meclis grubu başkanlığına ikinci kez aday olan mevcut eşbaşkanlar Hofreiter ve Göring Eckardt yeniden seçildi. İkili bu görevi 2013'ten beri sürdürüyor.

 

 

Başkent Berlin'de yapılan seçimlerde Cem Özdemir 27 oy alırken, rakibi Hofreiter 39 oy almayı başardı. Hofreiter'le birlikte başkanlık görevine yeniden seçilen Katrin Göring-Eckardt 41 oy alırken Özdemir'le birlikte aday olan Kirsten Kappert-Gonther ise 19 oyda kaldı.

67 MİLLETVEKİLİ OY KULLANDI

 

 

53 yaşındaki Özdemir, dokuz yıldan daha uzun süre partinin genel başkanlığını yaptı. Yeşiller'in en tanınan simaları arasında yer alan Türk kökenli politikacının iki hafta önce meclis grubu eşbaşkanlığına aday olduğunu açıklaması şaşkınlıkla karşılanmıştı. Ancak partiye yakın isimler seçimlerde Özdemir'in şansının olmadığını dile getirmişlerdi. Seçimlerde partiyi Federal Meclis'te temsil eden 67 milletvekili oy kullandı.

Parti eş genel başkanları Annalena Baerbock ve Robert Habeck ise, Özdemir'in adaylığı konusunda tarafsız bir tavır sergiledi. Eş genel başkanlar Pazar günü yayınladıkları mesajda, "Bu konuda milletvekilleri iyi bir demokratik yarış içerisinde kararlarını vereceklerdir" yorumunu yapmışlardı.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 34
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşünsenize bu adam Vatansever Türk vatandaşı Türkiye çamur atarak Almanların içine sızdı seçilememesi kötü olmuş Ülkemiz adına
    Cevapla
  • Tugay 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalakalik yapayim dedi o da ise yaramadi kapinin önüne kondu
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    ya Allah aşkına bunu adamdan sayıpta manşetlerde yer verilmesine değmez.
    Cevapla
  • KOC almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpegin işi biti kapıya koydular:))))))
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu pisliğe Türk kökenli demeyin asla Türk olamaz soyu bozuk bir mahluk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!