Cemal Kaşıkçı cinayetinin delillerine ulaşıldı

Vatandaşı olduğu Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişin olay yeri inceleme ekiplerinin elde ettiği delillere TRT World ulaştı.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin delillerine ulaşıldı
Cemal Kaşıkçı cinayetinin delillerine ulaşıldı
GİRİŞ 01.10.2019 17:50 GÜNCELLEME 05.10.2019 11:48
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ortadoğu'nun etkin gazetecilerinden Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda organize şekilde katledilmişti.

 

 

15 Ekim 2018 tarihinde Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Suudi ve Türk yetkililer, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Yetkililer arasında basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü ve ardından ortak çalışma grubunda yer alan Suudi yetkililer konsolosluk binasına girdi. Türk yetkililerin de binaya girmesinin ardından başkonsoloslukta inceleme başladı.

 

 

Türk polisi içeride 12 saat kaldı. Olay yeri inceleme son teknolji ürünü cihazlarıyla her santimetrekareyi inceledi. Elde edilen çok sayıda DNA örneği incelendi.

TRT World, içeride olay yeri inceleme ekibinin elde ettiği delillerin bir kısmına ulaştı.

Mor ışık saçan bu bölümler, organik bir temizlik yapıldığını gösteriyor. Yani, kan, ter veya gözyaşı temizlenmiş alanlar yapılan temizlemeye rağmen kendini ele veriyordu.

Polisin incelemesinde mavi ışık veren yerler ise, organik izlerin yeteri kadar silinemediğini anlayınca bu kez kimyasallarla yapılan temizliği gösteriyordu. Polis, soruşturma dosyasına, elde ettiği tüm mor ve mavi noktaları kroki çizerek de ekledi.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 10
  • uyan 4 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak yani adamı yenidenmi canlandıracaklar.
    Cevapla
  • XYZ 2 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında şu anki veliaht prens daha önceden seçilmemişti. Kardeşler konseyi şimdiki kralın kardeşinin oğlunu bu işe uygun görüp belirlemişti. Ama abd şimdiki veliaht oğlanı kafalamak kolay göründüğü için Kral Abdullah'ın aklını çelip kendi oğlunu geleneklere aykırı şekilde veliaht atamasını sağladı. Yetersiz vasıfları olan, aklı heveslerinden küçük olan bu kişi de daha başta babasının otoritesine göz dikip başına buyruk hareket edince yetkileri sınırlandırıldı. Şimdi geriye dönüş de mümkün görünmüyor. Evlat bu. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Kral Abdullah yanlış kararının sonuçlarıyla yüzleşiyor.
    Cevapla
  • XYZ 1 4 yıl önce Şikayet Et
    Durum ortaya çıktıkça ifade değiştirdiler. İlk önce Cemal Kaşıkçı burada değil dediler. Sonra kazara öldü dediler. Cesedin yerini sakladılar. En sonunda veliaht prens benim sorumluluğumda ama emri ben vermedim deme noktasına geldi. Bir sonraki aşama" evet emri ben verdim ama bu bir hataydı" demek olacak. Devlet olma iddiasındaki bir hanedanın mafia uygulamalarıyla içine düştüğü rezalete nereden gelindi.?
    Cevapla
  • ademler 4 yıl önce Şikayet Et
    trt world olmasaydı cinayet aydınlanmazmıydı? aynı zamanda polisiye işlerledemi uğraşır oldular? cevap lütfen
    Cevapla
  • saga 4 yıl önce Şikayet Et
    Desenize Türk-Suud düşmanlığı yeniden zirve yapacak, bu haberleri kullanan ABD, AB, İngiltere, İsrail hatta Ruslar kazanacak. Bu işte biz neden kaybeden oluyoruz da kazanan olamıyoruz. İlkeli durmak diye ortaya atılan ve milli menfaatlerimizi peşkeş çeken sözlere neden itibar yüklüyoruz. Devletler arasında çıkar vardır, ilke milke yoktur. YETER ARTIK
    Cevapla
  • ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    suud ailesi zaten abd ve israilin kankası..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir