Macron canlı yayında fena kızmıştı! Türkiye'den Merkel imalı jet cevap

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı son dakika açıklamasında, "Türkiye bir taraftan Suriye'de oldubittiye getirip harekat düzenleyip diğer taraftan NATO'dan dayanışma bekleyemez" dedi. Macron'un skandal açıklamalarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, Macron'a Merkel üzerinden cevap verdi.

GİRİŞ 28.11.2019 17:23 GÜNCELLEME 29.11.2019 10:20
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın müttefikleriyle görüşmeden Suriye'den çekildiği açıklaması ve ardından Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkıp örgütten yana tavır alan Macron, geçtiğimiz haftalarda "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" ifadelerini kullanmıştı.

MACRON: TÜRKİYE NATO'DAN DAYANIŞMA BEKLEMESİN

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, konu ile alakalı son dakika açıklaması yaptı. Macron, "Müttefikimiz Türkiye'nin güvenlik kaygılarının son derece farkındayım. Çok sayıda terör saldırılarına maruz kaldılar. Bununla birlikte, Türkiye bir taraftan Suriye'de oldubittiye getirip harekat düzenleyip diğer taraftan NATO'dan dayanışma bekleyemez" dedi.

 

Macron ve Stoltenberg'in düzenlediği ortak basın toplantısında bir kare...

STOLTENBERG: AB TEK BAŞINA AVRUPA'YI KORUYAMAZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, Avrupa Birliği'nin, Avrupa'yı tek başına savunamayacağını belirterek, "NATO'nun temelleri güçlü, NATO modernleşmeye devam edecek" ifadelerini kullandı. Stoltenberg ayrıca, NATO'nun askeri harcamalarında ABD'nin artık daha az mali destek vereceğini Almanya'nın ise daha fazla para aktaracağını söyledi.

Macron ve Stoltenberg'in düzenlediği ortak basın toplantısında bir kare...

ÇAVUŞOĞLU: MERKEL GİBİ MÜTTEFİKİNİN YANINDA DURSUN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macron'un açıklamalarına cevap verdi. Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatı'nın meşruiyetini ve oradaki mevcut durumu 5 gün içinde BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinden ikisi ABD ve Rusya vardığımız mutabakatlarla kabul etti. Amerika da biliyorsunuz aynı zamanda NATO üyesidir. Dolayısıyla Macron bu konularda yaşadığı hayal kırıklığı sebebiyle bölücü bir terör devleti, bakın Kürt devleti demiyorum kurmak istiyordu. Bizim Barış Pınarı harekatımız bunların hayallerini suya düşürdü o hayal kırıklığıyla her gün ne dediğini bilmeyen bir görüntü var Paris'te maalesef. Kendi Dışışleri Bakanı'nı özellikle DAEŞ toplantısında DAEŞ'e karşı koalisyon toplantısında Washington'da yine NATO toplantısında yine Dışişleri Bakanları toplantısında Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili gerekli şeyleri söyledik cevapları da verdik dolayısıyla Macron'un bu anlamda söylediği sözün bana karşı bende bir karşılığı yok. Neticede biz burada terörle mücadele ediyoruz. Terör örgütünün hamisi zaten, Elize'de sürekli ağırlıyor. Benim müttefikim terör örgütü diyorsa ona da verecek cevabımız var ama başka söyleyecek bir şey yok. Macron unutmasın Merkel'in de söylediği gibi Türkiye bir NATO müttefikidir müttefiklerinin yanında dursun böyle açıklamalarla sürekli herkesi rahatsız edecek NATO ülkeleri dahil, Dışişleri Bakanları toplantısında herkes Macron'un yaptığı açıklamaları eleştirdi 'NATO'nun beyin ölümü yaşadığı' gibi... Bugün Merkel'in de açıklamasını gördünüz. Macron bu yalpalamalarla Avrupa'nın lideri olamaz. Şu anda Avrupa'da bir boşluk var lider ben olayım diye çabalıyor ama bu suni bir davranış. Liderlik doğallıkla olur liderlik vasfıyla olur doğal hareketlerle politikalarla olur böyle yapay suni ve boyunu aşan söylemlerle ya da eylemlerle olmaz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE REST ÇEKMİŞTİ

İngiliz haber ajansı Reuters'ın NATO'daki savunma kaynaklarına dayandırarak servis ettiği haberinde, Türkiye'nin NATO'nun Rusya'ya karşı Baltık ülkeleri ve Polonya ile ilgili savunma planlarını, ittifakın Ankara'ya Suriye'de PKK/YPG ile mücadelesine daha fazla destek verene kadar reddettiğini duyurmuştu. Reuters haberinde, Türkiye'nin NATO'daki temsilcisine, ittifakın YPG'yi terörist örgüt olarak görene kadar, söz konusu savunma planlarını imzalamaması, özel ve resmi görüşmelerde bu konuda daha katı tutum sergilemesi yolunda talimat verdiği bildirmişti. Bu haber Türk kaynaklar tarafından da doğrulanmıştı.

Türkiye'den NATO'ya rest: Dediğimizi yapın yoksa o imzayı atmayız

MERKEL: TÜRKİYE NATO KALMALI

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise dün mecliste yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir müttefik olsa da mutlaka NATO içinde tutulması gerektiğini söylemişti. Merkel, "Türkiye bir NATO üyesi olarak dışlandı. Bölgemizde olaylar alevlendiğinde ABD artık otomatik olarak sorumluluk almıyor. Jeostratejik öneme sahip Türkiye, partnerleriyle olan farklılıklarına rağmen NATO üyesi olarak kalmalı. Bunun için çalışmalıyız, çaba göstermeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Merkel'den canlı yayında 'Türkiye-Rusya' açıklaması: Zor ama mecburuz

KALIN: BİZE YÖNELEN TEHDİTLERİ CİDDİYE ALMANIZ GEREK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NATO müttefiklerinin, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik tehditleri ciddiye alması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin, ikinci büyük ordusunu teşkil ettiği NATO'nun güçlü bir üyesi olduğunu ve Avrupa Birliği'ne tam üye olarak katılma arzusunu vurgulayan Kalın, "Müttefikler, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik tehditleri ciddiye almalı ve bu tehditlerin üstesinden gelmek için ortaklaşa çalışmalı" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 166
  • Teo 4 yıl önce Şikayet Et
    Halkına çıkamayandan Lider'mi olur macron?!
    Cevapla
  • temel 4 yıl önce Şikayet Et
    sömürgeci, fransa. başkalarının topraklarından ve ülkelerinden defol. afrikayı sömürmekten vazgeç. suriye daha dün bizim baba toprağımızdı. peki senin yada diğer haçlı KATİL-HIRSIZLARIN ne işi var suriyede. hık mık.. yağma ve hırsızlık peşindesin. defol lan sen evinde süt iç.
    Cevapla
  • kerim 4 yıl önce Şikayet Et
    Macron görür mü bilmem ama eyfel kulesinin dibine cami yapacağız.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudi uşağı sapık macron.
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Çavuşoğlu gelmiş geçmiş en iyi dışişleri bakanlarından bir olduğunu defalarca ispatladı. Biz kendisinden razıyız,Rabbim de razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!