Hindistan'dan S-400 çıkışı! ABD saygı duymalı

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, ulusal güvenliğin hiçbir zaman dış devletlerin baskısıyla baltalanamayacağını belirterek ABD'nin S-400 almak isteyen ülkelerin kararlarına saygı duyması gerektiğini söyledi.

Hindistan'dan S-400 çıkışı! ABD saygı duymalı
Hindistan'dan S-400 çıkışı! ABD saygı duymalı
GİRİŞ 29.11.2019 15:01 GÜNCELLEME 29.11.2019 15:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hindistan, Rusya'dan S-400 savunma sistemleri anlaşması imzalayan ülkelere baskı yapan ABD'ye tepki gösterdi.
 
Konuya ilişkin Hindistan'ın üst meclisine konuşan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, ulusal güvenlik meselelerinin yabancı devletlerin baskısıyla baltalanmayacağını ifade etti.
 
Hindistan ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasının kesinleştiğini belirten Jaishankar, ''Ulusal güvenlik ve savunma alanlarında aldığımız kararlarda başka ülkelerin etkisi altında kalmayacağız. Eğer S-400 alma konusunda karar aldıysak, diğer ülkelere düşen bu karara saygı göstermektir.'' dedi.
 
Hindistan, ABD'nin tüm baskılarına rağmen, Rusya ile 5 adet S-400 sistemini kapsayan 5,4 milyar dolarlık silah anlaşmasını imzaladı. 
 
Hindistan'ın yanı sıra S-400 anlaşması imzalayan Türkiye de, ABD'nin yaptırım kararları ve tehditlerle karşı karşıya geldi.
 
S-400'ler Türkiye'ye gelmesine rağmen, kullanımı ile ilgili özellikle ABD'deki demokratların yaptırım talepleri devam ediyor.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 3
  • İsmail ünal 4 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür s400işi bitti
    Cevapla
  • Okur 4 yıl önce Şikayet Et
    Malın sahibi Rusya ağzını açmıyor. Ne iş?
    Cevapla
  • cafer karakaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya da S-400 Hava savunma sistemlerinın almına karşı çıkan ABD ye ,Hinti Dışişler bakanı ne diyor,ulusal güvenliğimiz için aldığımız veya alacağımız hava savunma sistemleri konusunda başka ülkelerin etkisinde kalmıyacağız.Eğer S-400 sistemlerini aldıysak ,Dİğer ülkelere saygı göstermek düşer. Sanırım ABD anlamıştır Hint dışişlerinin söylediğini.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü