Libya'dan Türkiye kararı: Asker istediler! Hafter'den de Türkiye'ye tehdit

Arap medyasının geçtiği son dakika haberine göre; Birleşmiş Milletler (BM) destekli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Türkiye'den asker ve ekipman desteği talebinde bulunma kararı aldığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, Libya hükümetinin talep etmesi halinde asker gönderilebileceğini söylemişti. Darbeci Hafter ise Türkiye'yi tehdit etti.

Libya'dan Türkiye kararı: Asker istediler! Hafter'den de Türkiye'ye tehdit
Libya'dan Türkiye kararı: Asker istediler! Hafter'den de Türkiye'ye tehdit
GİRİŞ 19.12.2019 16:18 GÜNCELLEME 20.12.2019 10:57
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Merkezi Dubai'de bulunan Orta Doğu Yayın Merkezi'ne (MBC) bağlı ve Suudi Arabistan fonlu haber kanalı Al Arabiya, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Türkiye'den asker ve ekipman desteği talebinde bulunma kararı aldığını iddia etti.

 

Al Arabiya'nın aktardığı son dakika göre; BM'nin desteklediği Al Sarraj hükümetinin gerçekleştirdiği Bakanlar Kurulu toplantısında, Türk Ordusu kuvvetlerinin başkent Trablus'a gönderilmesi kabul edildi.

HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Al Arabiya televizyonun iddiası, hem Türkiye hem de Libya tarafından henüz doğrulanmadı.

AL JAZEERA DA AYNI HABERİ GEÇTİ

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu da kendi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Al Sarraj hükümetinin darbeci General Halife Hafter'e karşı Türkiye'den askeri destek almayı kabul ettiğini duyurdu.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu, ülke içindeki ve uluslararası gelişmeleri görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi. Serrac başkanlığında düzenlenen toplantıda, Türkiye ile imzalanan Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası'nın etkinleştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.



ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, Libya hükümetinin talep etmesi halinde asker gönderilebileceğini söylemişti.

HAFTER'DEN TÜRKİYE'YE TEHDİT

Darbeci Hafter'in sözde Ordusundan Körfez medyasına yapılan açıklamada, "Libya'ya gelecek herhangi bir Türk askeri gücünü hedef alacağız" denildi.

MUTABAKAT İMZALANMIŞTI

Suriye'nin kuzeydoğusundaki terör yapılanmasına büyük darbe vuran Türkiye, Doğu Akdeniz'de tarihi bir adım daha atmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalamıştı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 171
  • mevlüt karadal 4 yıl önce Şikayet Et
    libyaya hemen binlerce asker gönderip oaradaki mazlumlara kalkan zalimlere azrail olmak lazı....
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    atın önüne bir kemik onunla oyalansın.sen kim türk ile savaşmak kim? ölmeyi bayılmak zannediyo bu mallar
    Cevapla
  • Ali ER 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafter geçmişine bakılırsa, nefsi ve hırsı okşanırsa kazanılmıyacak biri değil gibi Sen ekmeğini yedir, gururunu okşa kılıncını sallat
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerede bir zulüm varsa nerde bir Müslüman kardeşimiz yardım bekliyorsa biz onlara yardım etmek için her zaman yanlarında olacağız kafirlere ve dünya medyasına duyurulur.
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek olan Türk askeri gücüde seni hedef alacaktır Hafter bundan hiç şüphen olmasın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu