Avrupa Birliği'nden Libya açıklaması

Avrupa Birliği (AB), özellikle Libya'nın başkenti Trablus civarında gerginliğin arttığına dikkati çekerek, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği'nden Libya açıklaması
Avrupa Birliği'nden Libya açıklaması
GİRİŞ 23.12.2019 11:32 GÜNCELLEME 23.12.2019 13:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Libya'da çözümün askeri yollarla sağlanamayacağını, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından sunulan siyasi ve müzakere edilmiş önerilere odaklanılması gerektiğini belirtti. 

 

"Uluslararası toplumun tüm üyeleri BM'nin silah ambargosunu gözetmeli ve saygı duymalı" diyen Stano, AB'nin BM Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame'nin yürüttüğü siyasi müzakereleri ve Berlin sürecini güçlü bir şekilde desteklediğini kaydetti. 

Stano, "Libya'da ve özellikle Trablus'da artan gerginlik çerçevesinde AB, tüm taraflara askeri faaliyetlerini durdurma ve siyasi diyaloğu tekrar başlatma çağrısında bulunuyor" ifadesini kullandı.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Kuzeyli 4 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlar kendine donup baksin neden bunlar oluyondiye ama muslumanlar kafire sadece bakiyo bu yuzden bu haldeyiz.
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler birliği ne demiş itidal mi?
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük devletler emekli askerlerden oluşan devlet destekli askeri şirketler kurmakta ve iç isyan çıkartmak istedileri ülkelerde bu şirketleri öne sürmektedirler. Libyada aynı durum sözkonusudur. Türkiyede de bu tip şirketlerin kurulması ve devlet politikası gereği yönlendirilmelidir. Bunun için alt zemin mevcut olup bir an önce hukuki zemin de oluşturulmalıdır. Önce Vatan.
    Cevapla
  • msfr 4 yıl önce Şikayet Et
    boşsun BM varlığınla yokluğun bir gölge etme bi git
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İşin içine bunlar girerse hele hele uluslararası gözlemci girdimi vay haline özellikle müslümanların. Bosnayı unutmadık. Müslümanlar çalışkan,uyanık olmalı birlik olmalı yoksa kafirin zulmü altında inim inim inleriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'