Din alimlerinden bomba Türkiye ve Libya kararı! Harekete geçtiler

Libya Din Adamları ve Alimleri Topluluğu, darbeci Hafter güçlerinin Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırısına karşı birçok şehirde ilan edilen seferberlik kararını desteklediğini açıkladı. Gelen son dakika haberine göre; hükümete de, Türkiye ile imzaladığı askeri ve güvenlik mutabakat zaptının aktifleştirilmesinin hızlandırılması için çağrısında bulunuldu.

Din alimlerinden bomba Türkiye ve Libya kararı! Harekete geçtiler
Din alimlerinden bomba Türkiye ve Libya kararı! Harekete geçtiler
GİRİŞ 23.12.2019 13:55 GÜNCELLEME 24.12.2019 08:39
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Libya Din Adamları ve Alimleri Topluluğu yayımladığı son dakika bildirisinde, darbeci Hafter güçlerinin Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırısına karşı birçok şehirde ilan edilen seferberlik kararını desteklediğini açıkladı. Darbeci Hafter'e destek veren ülkelerle ilişkilerin kesilmesi ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Türkiye ile imzaladığı askeri ve güvenlik mutabakat zaptının aktifleştirilmesinin hızlandırılması için çağrıda bulunuldu.

 

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

 

Libya Din Adamları ve Alimleri Topluluğu Üyesi Abdurrahman Kaddu ise, Hafter'i gaddar olduğunu, Hafter ve destekçisi konumunda olan ülkelere karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Hafter’in destekçilerini de sıralayan Abdurrahman Kaddu, "Ülkemiz, şer mihrakı olan Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya tarafından doğrudan desteklenen gaddar ve savaş suçlusu Halife Hafter milisleri tarafından bir saldırıyla karşı karşıyadır. Bu noktadan hareketle vatanı ve vatandaşı korumak keza düşmanı defetmek, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin üzerine düşen bir sorumluluktur" diye konuştu.

HAFTER'E HALK DESTEĞİ YOK

Darbeci General Hafter, liderliğini yaptığı Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin Trablus'a girişini kolaylaştırması için başkent sakinlerinin ayaklanmasını ümit ediyordu ancak bu gerçekleşmedi. Halk desteğinden yoksun darbeci milis lideri Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırının üzerinden aylar geçmesine rağmen hedefine ulaşamadı.

Hafter milislerinin, yargısız infazları, esirleri öldürmeleri ve cesetlerine zarar vermeleri, söz konusu kişilerin ailelerinin tepkisine yol açıyor.

YORUMLAR 34
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Din alimleri siyaseti biraksinda, Cihad'i ilan etsinler.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    cihat nedir savaştır din adamları sözü dinlenir insanlar söylediği sözlerle müslümanları bir çatı altında toplamaktır buna siyaset diyorsan sonuna kadar hakları var her birey gibi
    Cevapla
  • Uğur Toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Kâfirin iti Hafter kendini "Halife ilan ettiysa vah ümmed-i Muhammed'in haline..
    Cevapla
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah, ümmet uyandı. şimdi batıl batı düşünsün!!!
    Cevapla
  • Al_Watan 4 yıl önce Şikayet Et
    amin.
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    OSMANLI ŞAMARI atma zamanı gelmiştir,, geçmesin !
    Cevapla
  • siyasi kavun 4 yıl önce Şikayet Et
    Gizli bir plan var bakalım hayırlısı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?